U Beogradu, u galeriji „Kvart“ otvorena 4. samostalna izložba Aleksandra Radičevića

U galeriji Kvart u Beogradu na vodi, otvorena je izložba slika „Zarez (iliti) Oroz“ Aleksandra Radičevića, umetnika iz Vlasotinca koji živi i radi u Beogradu. Radi se o delima mladog slikara koja su nastala u periodu od 2018. do 2022. godine.

„Zarez (iliti) Oroz“ je izložba slika rađenih u tehnikama akril i ulje na platnu. Veza između slika različitih formata se ne ogleda prevashodno u tematici, već u atmsferi i likovnom postupku kojim su građene.Ovo objedinjenje omnibusnog karaktera, odnosno delovanje svake celine ponaosob, ostaje duboko individualno. Samim tim cilj izložbe je predstavljanje ambijentalne celine u kojoj bi svi radovi kao zasebni entiteti govorili jednim jezikom.

Aleksandar Radičević, rođen je 1992.godine u Leskovcu. Osnovne akademske studije, smer grafika, završio je 2013.godina na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Na istom fakultetu je 2015.godine završio master studije smer slikarstvo. Godine 2018 – 19. studirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti u Minhenu.


Aleksandar Radičević, autor izložbe

Radičević je do sada imao sem ove još tri samostalne izložbe, „Pukotine eho“ , Kulturni centar Magacin, Beograd, Srbija, 2918..- „Britva, Pelin, Korablje“ , Galerija kulturnog centra u Vlasotincu, Vlasotince, Srbija 2019. – „Specimeni / Soba ogledala – unutra je čudna zemlja“ , Prodajna galerija „Beograd“ Beograd, Srbija, 2022.Kolektivne izložbe (odabrane)
– Peto Međunarodno Bijenale grafike , Dom Kulture Čačak, Srbija, 2022.
– Majska izložba grafike, Grafički kolektiv Beograd, Srbija, 2022..
– Bijenale mladih, Planetarijum, Beograd, Srbija 2021
– Oktobarski likovni salon, Leskovački kulturni centar, Leskovac, Srbija, 2021.
– Vratimo se korenima, Galerija kulturnog centra Vlasotince, Vlasotince, Srbija, 2021.
– Liebling, ich Habe die Bilde gescrumpfrt, Super+Centerocurt, Minhen, Nemačka, 2019.
– „Dev9t“ , Ciglana, Beograd, Srbija 2019.
– Intervencije 12, Kulturni centar Magacin, Beograd, Srbija, 2018.

Slike mladog autara trenutno se nalaze na izložbi u Kući Kralja Petra na Senjaku a od 17. novembra i na izložbi u Galeriji Udruženja likovnih umetnika Srbije.

Samostalna izložba u Galeriji Kvart, u TC Galerija biće otvorena do 22. novembra 2022. godine.

Pogledajte na YouTube – „O sebi – Vizuelni umetnik Aleksandar Radičević“.


 

Objavljeno: 14.11.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca