U poslednjih mesec dana šest novoobolelih, leto bez vašara i Vinskog bala

Štab za vanredne situacije opštine Vlasotince, na juče održanoj sednici, ocenio da je epidemiološka situacija na području vlasotinačke opštine nepovoljna, s obzirom da je, i pored preduzetih preventivnih i operativnih mera, u poslednjih mesec dana registrovano šest novoobolelih od koronavirusa. Prema podacima Štaba, od početka epidemije do sada je ukupno od korona virusa obolelo 120 pacijenata.

-U poslednjih mesec dana registrovano je šest novoobolelih od koronavirusa. Štab će i dalje pratiti epidemiološku situaciju na teritoriji opštine Vlasotince i prema potrebi preduzimati restriktivne mere u cilju suzbijanja širenja epidemije korona virusa SARS 2 KOVID 19 – rekao je načelnik Štaba za vanredne situacije Ivan Stanković.

Štab je razmotrio zahteve JKP „Komunalac“ i Turističke organizacije Vlasotince i jednoglasno zaključio da se ove godine ne održi tradicionalni vašar 26. jula, turističko privredna manifestacija 35. Vinski bal, kao i druge kulturne manifestacije koje organizuju ustanove kulture u Vlasotincu.

JKP Vodovodu je naloženo da u narednom periodu vrši pojačanu dezinfekciju prilazu i krugu Doma zdravlja, kao i javnih površina gde se okuplja i kreće veći broj ljudi.

U kovid ambulantu Doma zdravlja dnevno se javi 40 do 45 pacijenta, od kojih polovina njih dolazi na kontrolne preglede, dok je druga polovina sa simptomima respiratornih infekcija. Klinička slika pacijenata varira, od blagih simptoma do srednjih i teških pneumonija. Testiranje pacijenata sa područja vlasotinačke opštine i dalje se vrši u Zavodu za javno zdravlje Leskovac iako je Štab pre više od deset dana zvanično uputio zahtev Republičkom kriznom štabu da se ponovo omogući PSR testiranje u vlasotinačkom Domu zdravlja. Rezulatati testiranja se u proseku čekaju četiri do pet dana. Kovid ambulanta radi 24 časa dnevno.

Štab za vanredne situacije ponovo apeluje da se poštuju propisane mere, nose zaštitne maske u zatvorenim prostorijama, drže preporučene distance, da se redovno peru ruke i vrši dezinfekcija životnog i radnog prostora. Budimo odgovorni prema sebi i drugima.

 

Objavljeno: 14.07.2020 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca