U Šišavi u planu izgradnja bazena za vodosnabdevanje

U poslednja dva meseca privedeni su kraju ili su u toku radovi u četiri seoske mesne zajednice vlasotinačke opštine. U Šišavi je asfaltirana ulica dužine 270 m, vrednosti dva miliona dinara, u Batulovcu je “presvučen” put na ulasku u selo u dužini 500m, vrednosti blizu 2,7 miliona dinara, u Stajkovcu su asfaltirane dve ulice ukupne dužine 112m vrednosti blizu 960 000 dinara, a u Konopnici se privode kraju radovi na prvoj fazi rekonstrukcije doma kulture.

– Ovo je prva rekonstrukcija Doma kulture u Konopnici posle 30 godina čime smo sprečili propadanje objekta. U prvoj fazi u radove je uloženo oko 3,6 miliona dinara, a ukupna vrednost radova na ovom objektu treba da bude oko 6 miliona. Pre dva meseca smo završili prvu fazu uređenja Doma kulture u Batulovcu, vrednosti 4,7 miliona dinara. To je jedan od pokazatelja da brinemo o stanovnicima ovih mesnih zajednica i nastavićemo da obnavljamo domove kulture tamo gde postoje mogućnosti i gde su rešeni imovinsko – pravni odnosi. Druga faza radova u ovim domovina kulture zavisi od budžeta. Nadam se da ćemo sledeće godine uspeti da ih privedemo nameni jer su domovi kulture posebno važni u mesnim zajednicama iz kojih se stanovništvo ne iseljava. – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović, koji je sa saradnicima danas obišao radove.


– U poslednja dva meseca smo u trima mesnim zajednicama asfaltirali ulice. Vodili smo računa da rešimo i odvod atmosferskih voda tako da smo u Šišavi i Stajkovcu radili i kanale, a u Batulovcu je “presvučen” put na ulasku u selo.. Ukupna dužina svih asfaltiranih ulica je 882m, a ukupna vrednost radova oko 5,1 milion dinara – rekao je zamenik predsednika opštine Vlasotince Boško Stančić.U Šišavi je u toku sledeće godine u planu izgradnja bazena za vodosnabdevanje stanovnika sela Šišava i Donja Lomnica, vrednog 3,5 miliona dinara, rekao je ovom prilikom član Opštinskog veća zadužen za mesne zajednice Dejan Todorović.

– U najskorije vreme organizovaćemo i akciju čišćenja korita reke Šišavice i apelujem na meštane da vode računa gde odlažu svoj otpad – dodao je Dejan Todorović.Predsednik opštine Zoran Todorović najavio je da će 2017.godina biti investiciona:

– Trudićemo se da što više novca ode na investicije, to nam je imperativ. U toku su tenderi za projekte preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, završen je tender za osnovnu školu u Boljaru, 13 miliona, sledećeg ponedeljka se otvara tender za Tehničku školu vredan 47 miliona i za Dom zdravlja, 27 miliona. Zbog vremenskih uslova ne verujem da će do kraja godine krenuti rekonstrukcija, ali na proleće će se ovi objekti svakako raditi. Intenzivno radimo na završetku projekata ulica u samom Vlasotincu i seoskim mesnim zajednicama, da spremimo kompletnu dokumentaciju, kako bismo mogli da dobijemo sredstva I iz republičkih fondova – zaključio je predsednik vlasotinačke opštine na kraju ove građevinske sezone.


 

Objavljeno: 23.11.2016 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca