U školi „8. oktobar“ prijem za dobitnike Vukovih diploma, Martin Kuculović đak generacije

Povodom Vidovdanskih svečanosti, danas je u Osnovnoj školi „8. oktobar“ priređen prijem za dobitnike diploma „Vuk Karadžić“, za dobitnike specijalnih priznanja, priznanja Sportiste generacije i Učenika generacije.

U ime kolektiva najbolje učenike i njihove roditelje je pozdravila Svetlana Kocić, direktorka škole.

„Škola je početno i nezaobilazno mesto prvih koraka koje čovek načini tokom svog uspona. Svet u kome živimo svakodnevno je pun izazova, iznenađenja i novih nepredvidivih situacija. Da bi smo bili u korak sa vremenom potrebno je da radimo na izgradnji svoje ličnosti i unapređivanju znanja i razumevanja, kreativnosti u primeni naučenog i originalnosti. Naša škola uči đake da primenjuju stečena znanja, da koriste drugačije pristupe, metode, da ne odustaju na svom putu ka postavljenom cilju, da znaju šta žele i hoće. Mi smo tu da prepoznamo dobro i manje dobro kod učenika, da dobro unapredimo, a za manje dobro nađemo pravo rešenje. Podstičemo kreativna razmišljanja, drugarstvo, humane odnose i odgovornost“, istakla je direktorka Svetlana Kocić.

Ove godine prestižnu titulu Đaka generacije poneo je Martin Kuculović, dok je za Sportistu generacije izabrana Teodora Stanković.

„Martin je učenik kome svi predmeti idu od ruke. Još u prvim godinama školovanja na posebno mesto je izdvojio matematiku, a potom i fiziku. Velika ljubav prema matematici mu je obezbedila zapažene rezultate na takmičenju Kengur bez granica. Vrednim radom osvajao je dobre rezultate na takmičenjima iz matematike na opštinskom i okružnom nivou. Veliko interesovanje pokazao je prema fizici. Radom i zalaganjem izborio se za učešće na republičkom takmičenju iz fizike. Martin voli da igra šah i osvajao je dobre rezultate na ovim takmičenjima. Ovaj svestrani đak naše škole bavi se i sportom, uspešan je golman u FK Vlasina. Veoma je skroman i nenametljiv, spreman je da pomogne i lepo vaspitan“, istakla je Dragana Stamenković Mitov, Martinov razredni starešina i nastavnik matematike.

Ona mu je poželela uspeh u daljem školovanju i da se bavi poslom koji voli.

O Sportisti generacije, Teodori Stanković je govorila razredni starešina, Nataša Brkić.

„Teodora je dobro i uspešno dete, ali ja ovoga puta mora da spomenem i drugoplasiranu Tamaru Stanković. One su sestre bliznakinje, slične su u svim uspesima u školi, razlika je u tome samo što Teodora brže trči“, šaljivo je Nataša Brkić pozdravila svoje učenice, bliznakinje Teodoru i Tamaru Stanković.

Ukupno 46 posebnih diploma dobilo je 32 učenika, dok je diplomu „Vuk Karadžić“ dobilo dvadeset đaka.

Od svojih osmaka oprostile su se i razredne starešine: Dragana Radosavljević, Nataša Brkić, Dragana Stamenković Mitov i Bojan Cenić.

Jubilarne nagrade za deset godina rada u kolektivu dobili su: Sanja Stojanović, Bojan Đokić, Vladan Petković, Dragana Stamenković, Ivana Stojković i Snežana Ristić. Za dvadeset godina rada nagrađene su: Valentina Dinkić i Gordana Lepojević, za trideset godina rada Gorica Nikolić i Goran Konstantinović, dok je nagradu za 35 godina rada u školi dobio Svetislav Stanković.

 

Objavljeno: 28.06.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca