U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi „ROSULJCI“ SU NAJBOLJI

Pre početka svake fudbalske sezone Fudbalski savez Srbije sa svojim nadležnim organima za takmičenje i suđenje organizuje obavezne seminare za sudije, delegate-posmatrače i delegate sportske radnike. Nastavak drugog dela prvenstva koji je pod ingerencijom Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije zakazan je za predstojeći vikend, za subotu i nedelju.

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi na proveri teorijskog znanja i polaganju fizičkih normi za sudije, prvog i drugog dana marta bili su sudije i delegati sa srpskoligaškog ,,Istoka“. Nikad brojnija nije bila fudbalska ekspedicija iz Vlasotinca na ovom seminaru i ovako viskom rangu takmičenja, kao što je Srpska liga, grupa „Istok“. Čak, četvoro, je bilo iz vlasotinačke opštine. Doduše, Ana Minić, je sada, zbog srećene udaje postala Nišlijka, ali je u sebi zadržala pozitivan duh i vedrinu svojstvenu lepoti vlasotinačke mladosti. Izuzetno uspešni na proveri teorijskog znanja i polaganju fizičkih normi, posebno su se iskazali kao sudije Stefan Đokić i Miloš Tošić. Ana Minić je od ovog proleća debitant u ulozi delegata – posmatrača, ali kako poseduje veliko znanje i iskustvo kao internacionalni sudija, bez sumnje, lako će se snaći u svom novom poslu. A, tu je, godinama, i već, vremešni veteran u ulozi delegata sportskog radnika potpisnik ove reprtaže, sa lica mesta, iz Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi.

– Ajde, bre, da se slikamo, mi, iz Vlasotince. Ima nas najviše i najbolji smo – predložio je Stefan Đokić, po ugledu na svog oca Gorana, koji je voleo „da se, mnogo, slika“

– U pravu je Vicko. Treba da se slikamo. Ko zna da li ćemo sledeći put biti ovi koji smo, sada, ovde. Sve mi se čini, da nećemo, u ovom broju, biti sledeći put. Mislim, da smo, mi predodređeni za napredovanje – aludirao je na prelazak na više liste, mlađani Miloš Tošić, jedan od najboljih sudija zaduženih da svojim barjačetom pored aut linije signalizira sve ono što je u njegovoj nadležnosti.

– Polako, polako momci. I, ne žurite previše. Sve što je brzo, nekad zna da bude i kuso. Dokazivanja vam predstoje na svakoj utakmici, mnogo rada i mnogo znoja morate da prolijete ako želite da budete uspešni u svom poslu – upozorava svoje mlađe kolege i naslednike, Ana Minić.

A, potpisnik ovog izveštaja, mudro je ćutao, ali je zato sve izgovoreno zabeležio.
Da se zna, i da se pamti.

 

Objavljeno: 03.03.2019 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca