U susret derbiju prvenstva – U nedelju svi na „Rosulju“

Posle četiri odigrana kola u prolećnom delu prvenstva ostala su samo još dva ozbiljna kandidata za osvajanje titule prvaka, Pčinja koja je trenutno na prvom mestu i Vlasina sa dva boda zaostatka za liderom. Oba kluba u uvodnim kolima nastavka imaju stopostotni učinak s tim što su Vlasotinčani tri meča igrali u gostima. U narednom kolu sledeće nedelje ova dva kluba sastaju se na Rosulji i ishod ove utakmice može bitno uticati na konačan plasman. Vlasini je potrebna pobeda da bi preuzela vodeću poziciju i pokušala da je sačuva do poslednjeg kola. Gostima bi odgovaralo da ostanu neporaženi i sačuvaju stečenu prednost. Pored kvalitetnijeg sastava i iskusnog trenera, na strani vlasotinačkog zonaša će biti i publika koja u nekim utakmicama zna da bude presudan faktor.

U jesenjem susretu dva rivala u Trgovištu domaćin je izvojevao ubedljivu pobedu pa je sada na Vlasotinčanima da im se revanširaju punom merom. Ovaj tim Vlasine je znao da pravi propuste, naročito na početku sezone ali u predstojećem derbiju za takve stvari nema mesta, svi igrači koji u nedelju izađu na teren moraju biti potpuno koncetrisani samo na utakmicu i u potpunosti ispuniti svoj zadatak uz maksimalno zalaganje i boriti se do poslednjeg atoma snage. Na stručnom štabu je da igrače spremi ne samo fizički i taktički već i psihički jer ovakva utakmica zahteva stabilnost celog tima. Zadatak rukovodstva je da stvori sve preduslove za izazov koji ih očekuje.


Očekuje se da će posle dužeg vremena Rosulja biti ispunjena do poslednjeg mesta i da neće izostati podrška sa tribina i da će atmosfera podsetiti na slavne drugoligaško-prvoligaške dane. Ovaj derbi izaziva veliko interesovanje ne samo u Vlasotincu nego i u ovom delu Srbije jer može presudno odlučiti o novom srpskoligašu.

Svakome ko voli Vlasinu i Vlasotince u nedelju je mesto na Rosulji da fer i korektnim bodrenjem da doprinos pobedi voljenog kluba kako bi od jeseni gledali srpskoligaške utakmice a Vlasina stogodišnjicu postojanja dočekala u srpkoligaškom društvu.


 

Objavljeno: 02.04.2019 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca