U Tegošnici održano takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“

Auto-moto savez Srbije ove godine po 49. put organizovao je tradicionalno takmičenje učenika osnovnih škola u poznavanju saobraćajnih pravila „Šta znaš o saobraćaju“. Ono se održava kao zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

Dana 21.4.2018.godine Opštinsko takmičenje učenika osnovnih škola održano je u prostorijama OŠ „Vuk Karadžić“ u Tegošnici. Svi učesnici u ovom takmičenju bili su podeljeni u dve grupe; grupu „B“ činili su učenici 4. i 5. razreda, a grupu „C“ učenici 6, 7. i 8.razreda. Učešće u ovom takmičenju uzele su sledeće škole:

OŠ „Vuk Karadžić“, Tegošnica
OŠ „8.oktobar“, Vlasotince
OŠ „Dositej Obradović“, Svođe
OŠ „Braća Milenković“, Šišava
OŠ „Sveti Sava“, Gložane
OŠ „Karađorđe Petrović“, Kruševica
OŠ „Božidar Miljković“, Prisjan

Ukupan broj učenika u takmičenju bio je 56, i to 28 učesnika u mlađoj uzrasnoj grupi i 28 u starijoj. Oni su se takmičili u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, kao i u vožnji bicikala na poligonu koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se sreću u svakodnevnom životu. Četvoro učenika koji su osvojili najviše bodova plasiralo se na Okružno takmičenje, a pored plasmana, osvojili su i diplome i vredne nagrade, koje su im uručili predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović i direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Ratko Ilić. Nedica Mitrović i Danilo Stojanović, učenici OŠ „Vuk Karadžić“ iz Tegošnice, osvojili su najviše bodova u „B“ kategoriji i nagrađeni su biciklama, a u „C“ kategoriji najviše poena osvojili su Milica Ilić, učenica OŠ „Dositej Obradović“ iz Svođa i Mateja Stanojević, učenik OŠ „8.oktobar“ iz Vlasotinca, koji je kao najbolji među najboljima, pored bicikla, dobio na poklon i tablet računar.

Pre uručenja nagrada, prisutnima se obratio predsednik Zoran Todorović: „Pozdravljam sve prisutne i zahvaljujem se direktoru škole na pozivu i mogućnosti da lično uručim nagrade najboljima. Opština Vlasotince je i ove godine, kao i prethodnih, podržala ovo takmičenje, kroz koje deca, ne samo da uče, već i stiču nova poznanstva i grade prijateljstva.“


I Ratko Ilić, direktor škole, imao je samo pozitivne reči kada je ova organizacija u pitanju: „Ove godine odlučili smo da pored bicikala, najboljem učesniku darujemo i tablet računar, i trudićemo se da svake sledeće godine iznenađujemo učenike novim i drugačijim poklonima. Neka oni budu vid motivacije i poziv na druženje u ovako prijatnom ambijentu.“

 

Svi učesnici uživali su u prijatnom danu i druženju sa vršnjacima, kao i u gostoprimstvu koje im je ukazao direktor škole Ratko Ilić, kao i svi zaposleni u njoj. Organizovan prevoz sa doručkom, ručkom i desertom, još jedan su dokaz dobre organizacije i brige o učenicima.


 

Objavljeno: 22.04.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca