U toku radovi na mostovima u Donjoj Lomnici u Boljaru

U Donjoj Lomnici počeli su radovi na rašćišćavanju terena u koritu reke Šišavice gde će biti porušen stari i izgrađen novi armirano-betonski most. Stari most je oštećen u poplavama prethodnih godina.

– Uradiće se privremeni prelaz preko reke, a onda kreće rušenje starog mosta. Biće uređeno i korito 20-ak metara uzvodno i nizvodno. Ovo je jedan od važnijih poslova na saniranju šteta od poplava u vlasotinačkom kraju čijim bi završetkom trebalo da se spreči ili svede na minimum šteta od nabujalih reka i potoka. Inače, u planu je kompletno uređenje korita Šišavice od MZ Sredor do uliva u reku Vlasinu. Nadamo se da ćemo naredne godine obezbediti sredstva za taj projekat – kaže pomoćnik predsednika opštine Vlasotince Vladimir Kocić.

Radove čija je vrednost 14,3 miliona dinara finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, a izvode preduzeća Trejs i HSV Mehanizacija. Sredstvima kancelarije u iznosu od 5,2 miliona dinara sanira se i rekonstruiše i most u Boljaru, a novcem iz opštinskog budžeta asfaltira se ulica u Manastirištu.

 

Objavljeno: 12.10.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca