U toku radovi u školi „Braća Milenković“ u Šišavi

Jedna od škola koja se na području vlasotinačke opštine tokom ove godine rekonstruiše je i Osnovna škola „Braća Milenković“ u Šišavi. Sa radovima na rekonstrukciji krenulo se 18. jula i po planu svi radovi bi trebalo da budu završeni do septembra meseca kada počinje nova školska godina.

„U cilju poboljšanja energetske efikasnosti u Osnovnoj školi „Braća Milenković“ vrši se rekonstrukcija zgrade, inače u ovoj školi dugi niz godina ništa nije rađeno. Iz opštinskog budžeta izdvojena su sredstva za poboljšanje energetske efikasnosti u većini škola na području opštine što predstavlja imperativ svih lokalnih samouprava a ne samo naše. Pored ove škole koja će uskoro biti završena, uradili smo rekonstrukciju krova u školi u Tegošnici, unutrašnju rekonstrukciju u školi u Kruševici, radi se škola „Siniša Janić“, a raspisan je tender za izgradnju fiskulturne sale uovoj školi, priprema se tender za rekonstrukciju Osnovne škole „8. oktobar“. Prošle godine završena je rekonstrukcija zgrade radi poboljšanja energetske efikasnosti u Tehničkoj školi i Gimnaziji i ja očekujem da do kraja mandata ove vlasti sve javne ustanove budu rekonstruisane i energetska efikasnost bude na visokom nivou. Time se stiču bolji uslovi za rad, učenje i boravak dece. Investicije su u milionima dinara. Sigurno su sredstva koja su uložena u poslednje dve godine u renoviranje škola tolika, koliko je bilo uloženo u poslednjih 15 godina. Neke objekte smo finansirali iz sredstava lokalnog budžeta dok smo neke radili u partnerskom odnosu sa ministarstvima, veće projekte finansirala je Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije“, rekao je Zoran Todorović, predsednik opštine Vlasotince, koji je danas sa saradnicima obišao radove na školi.

Inače, na ovoj školi stolarija je zamenjena, sada se radi fasada na kompletnoj zgradi, spuštaju se plafoni i ne samo što će biti bolji uslovi za rad dece i profesora već će se postići i ušteda u potrošnji energenata za grejanje.

Po rečima direktora škole Vladislava Gorunovića, ozbiljnija rekonstrukcija škole nije rađena još od 1998. godine kada je uvedeno grejanje u školi.

„U 2015. godini promenili smo stolariju koju je finansiralo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Vrednost radova koji se sada izvode je negde oko dva miliona i 800.000 dinara, a radove izvodi „Kopča inženjering“ DOO Vlasotince. Prema potrebi tokom školske godine u isturenim odeljenjima izvodimo radove kako bi učenici imali što bolje uslove. Svi planirani radovi u matičnoj školi biće završeni do početka školske godine te se nadam da će učenici novu školsku godinu započeti u obnovljenoj školi“, istakao je Vladislav Gorunović.

Inače, Osnovnu školu „Braća Milenković“ pohađa 134 učenika raspoređenih u matičnoj školi u Šišavi i u isturenim odeljenjima u Sredoru i Lipovici.

Po rečima direktora Gorunovića u narednom periodu planira se rekonstrukcija krova i rekonstrukcija podova u školi.

 

Objavljeno: 09.08.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca