U Vlasotincu obeležen svetski dan davalaca krvi

Opštinska organizacija Crvenog krsta Vlasotince danas je obeležila 14. jun Svetski dan davalaca krvi. Svečanosti su prisustvovali davaoci krvi, aktivisti i volonteri Crvenog krsta, njihove kolege iz Bosilegrada i Crne Trave, predstavnik Zavoda za transvuziju krvi iz Niša dr Predrag Đorđević, članovi Opštinskog veća Boban Petrović i Zoran Stamenković.


Na svečanosti su tradicionalno dodeljene nagrade i priznanja dobrovoljnim davaocima krvi. Zahvalnicu i ručni časovnik za 75 davanja dobio je Nebojša Milenković.Za 50 davanja nagradjeni su: Jovan Djokić, Vojislav Arsenović, Bratislav Cekić, Dragoljub Kocić, Dragiša Lazić i Dejan Stanković. Ovog puta priznanja za 35 davanja krvi dobili su Jovica Bosić, Ivica Cvetković i Svetislav Jović. Pored  njih, nagradjeni su i dobrovoljni davaoci koji su krv dali 20, 10 i pet puta.U ime Crvenog krsta goste  je pozdravila potpredsednica ove organizacije Srbijanka Panić. Ona je tom prilikom istakla da je u  2015. godini zabeležen veći broj davalaca krvi nego tokom 2014. godine i da je od početka ove godine u Vlasotincu krv dalo 163 lica tokom tri organizovane akcije.

Čestitajući davaocima krvi na njihovoj plemenitost dr Predrag Djordjević je izneo i podatak da je ove godine u regionima koje pokriva niški Zavod za transfuziju krvi zabeleženo čak 19 procenata ljudi koji su krv dali prvi put i oni predstavljaju budućnost dobrovoljnog davalaštva,  koje kao zajednica traba da podržavamo.

Poseban doprinos na promovisanju dobrovoljnog davalaštva krvi svakako daju volonteri Crvenog krsta Vlasotince. Oni su ovom prilikom dobili sertifikate za uspešno obavljenu obuku iz Programa „Borba protiv trgovine ljudima“. Nakon ove obuke oni će nastaviti svoj rad po vlasotinačkim osnovnim školama.


 

Objavljeno: 14.06.2016 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca