U Vlasotincu obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Povodom obeležavanja godišnjice NATO bombardovanja, predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović primio je porodice poginulih iz vlasotinačkog kraja. Na Kosovu je 1999. godine bilo 1300 mobilisanih žitelja vlasotinačke opštine, od kojih je 20 ranjeno, a šestorica su izgubila život.

– Okupili smo se, na žalost, da se setimo svojih komšija, rođaka, prijatelja koji su dali svoje živote 1999. u NATO bombardovanju. Iako je već prošlo 17 godina, kao da je juče bilo – svi se toga sećamo. Naravno, ne možemo da nadoknadimo vaše gibitke, ali ono što su ti hrabri ljudi dali za Srbiju niko i nikada ne sme da zaboravi – rekao je predsednik Todorović.


Porodice poginulih i ove godine dobile su jednokratnu novčanu pomoć opštine u iznosu od po 15.000 dinara. Potom su na spomenik palim borcima, u Spomen parku, cveće položile delegacije opštine Vlasotince, Vojske Srbije, Policijske stanice, porodica poginulih, boračkih udruženja, škola i drugi.Stihove Matije Bećkovića“Kosovo polje“ i Dušana Vasiljeva „Čovek peva posle rata“ kazivali su učenici vlasotinčke gimnazije Petar Ivković i Katarina Gavrilović.


 

Objavljeno: 24.03.2016 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca