U Vlasotincu održan drugi deo Lige centralne Srbije u šahu Grupa JUG

U Vlasotincu, u hotelu BBC 016 (Hotel Grozd) od 12-15.10.2017. godine održan je drugi deo Lige centralne Srbije u šahu Grupa JUG.

Učestvovalo je 12 ekipa iz niškog, jablaničkog i pčinjskog okruga. Igrano je 6 borbenih kola sa puno dobrih partija, neizvesnosti do poslednjeg poteza, uzdaha i aplauza.

U četiri dana mala sala hotela je bila prepuna starih znalaca šahovske igre, igralo se fer ali srčano za svaki poen za svoju ekipu. Bilo je tu i druženja posle partija, ostajalo se do kasnih večernjih sati uz cugericu, puno popivene kafe i „sokova“.

Ove 2017 godine, sasvim zasluženo, pobedila je ekipa Radnika iz Surdulice sa samo jednim porazom u 11 kola.Na žalost iz Lige je ispalo čak 4 ekipa i to ŠK Car Konstantin iz Niša koji je u plej ofu tesnim rezultatom izgubio od sugrađana, ekipe ŠK Niš, zatim ŠK Radan iz Lebana, ŠK Jedinstvo iz Bele Palanke i ŠK Kondiva iz Žbevca.

Ekipa ŠK Vlasotince je posle lošeg starta i samo 5 osvojenih bodova u prvom delu prvenstva, uspelo da se izbori za odlično 6. mesto u ukupnom plasmanu sa 16 bodova i izuzetnim zbirom poena 49, što je drugi rezultat prvenstva.

Za ŠK Vlasotince su igrali:
Seniori FM Dragoslav Petković, MK Slobodan Puzić, MK Živan Šušulić, MK Mirko Marković, MK Živojin Stojiljković, MK Miodrag Andrejević, Dejan Dinijć i Slobodan Rakić,
Omladinac Ilija Sinadinović io
Kadeti Vladimir Nikolić, Đorđe Čikić, Anđela Dinić i Mihailo Momčilović.

Šahovski klub Vlasotince završava sportsku godinu kvalifikacijama mlađih kategorija za Kadetsko prvenstvo Srbije u šahu u decembru mesecu, gde se očekuju vrhunski rezultati, pehari i medalje.

Hotel BBC 016 je bio izvrstan domaćin, uloženo je puno truda u pripremu i organizaciju samog događaja, što ovaj ugostiteljski objekat ozbiljno kvalifikuje za organizaciju mnogih turnira i prvenstva koje su u nadležnosti Šahovskog saveza Srbije, centralne Srbije i Šahovskog saveza jablaničke lige.

 

Objavljeno: 18.10.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca