U Vlasotincu osnovan Odbor srpske stranke Zavetnici, osnivanju prisustvovala i Milica Đurđević

Predsednica Srpske stranke Zavetnici, Milica Đurđević, obišla je Vlasotince gde je večeras osnovan odbor stranke.

Za poverenika je izabran Predrag Filipović, četvorostruki olimpijac i najbolji sportista ovog kraja.

-Prvi kontakt sa strankom imali smo pre mesec dana na kom smo razgovarali zaista iskreno i pošteno, jer i sam verujem da ova stranka mora da se zasniva na iskrenosti i uzajamnom poštovanju – kazao je Filipović.

-Patriotizam je nešto što sam prepoznao u svim nastupima, govorima i debatama predsednice stranke Milice Đurđević, i u tom patriotizmu sam prepoznao nas, pošto smo mi ovde uvek pripadali patriotskom bloku i bili vezani za lokal-patriote – rekao je Boško Stančić, predsednik jablaničkog okružnog odbora.

-Mi nismo stranka koja je elitistička, nismo stranka koja deli narod na, kako ih ovi na vlasti zovu, krezube, i one koji su elita, koji su „krug dvojke“. Za nas je narod Srbije i u Preševu, i u Somboru, za nas je narod Srbije i u Vlasotincu. Ono što je važno u bliskoj budućnosti a to je 16. januar kada treba da izađete na glasanje i kažete NE. Ukoliko prođe referendum, odnosno izmena za pravosuđe, imaćemo dva visoka saveta – jedan visoki savet sudstva, drugi visoki savet tužilaca. U prvom će biti 10 a u drugom 11 članova što vam jasno govori da ako želite da kontrolišete sudstvo dovoljno je da u oba saveta imate po šest članova, i tih 12 će odlučivati ko će biti sudija, ko će biti tužilac, ko predsednik suda i imaćemo pravi nepotizam i bićemo prepušteni interesnim grupama – kazao je Dragan Nikolić, predsednik Izvršnog odbora stranke.

-Veoma me raduje što smo osnovali odbor u ovoj divnoj varoši na reci Vlasini, jer Vlasotince je jedna od najlepših varoši na jugu Srbije i treba da budete počastvovani što vam je data prilika da baš vi ovde živite, radite, osnivate svoje porodice i, naravno, ostarite – rekla je Milica Đurđević koja je naglasila da se Zavetnici trude da obiđu svaki grad i svako selo u Srbiji i razgovaraju sa građanima o njihovim problemima i dodala:

-Mi znamo da ne možemo da stavimo potpis na predaju naše zemlje i ne možemo da je delimo i da povlačimo granice na sred Srbije kako nekome padne napamet. Zar zaista bilo ko misli da će zemlju koja je spremna da komada sopstvenu teritoriju bilo ko u svetu da ceni? Neće niko. Moramo da se ponašamo odgovorno kao istorijski narod koji zna gde su mu granice i koji zna šta je cilj, a cilj je ono naše čuveno „dogodine u Prizrenu“.

Ona je istakla da je stranci pristupilo i 4 nezavisna odbornika Skupštine opštine Vlasotince.

 

Objavljeno: 23.12.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca