U Vlasotincu po prvi put održane Sportske igre mladih

Pobednici Sportskih igara mladih, koje su danas održane u Vlasotincu, u disciplini mali fudbal su učenici OŠ „8.oktobar“, u disciplini između dve vatre najbolji su bili učenici OŠ „Siniša Janić“, u atletici je u četiri kategorije dalje prošlo 12 učenika iz osnovnih škola „8.oktobar“, „Siniša Janić“, „Sveti Sava“ Gložane, „Braća Milenković“ Šišava i „Karađorđe Petrović“ Kruševica, a u uličnom basketu u ženskoj konkurenciji bile su najbolje učenice OŠ „Siniša Janić“, a u muškoj ekipa Vlasina, sastavljena od učenika više škola.

Na stadionu Rosulja u takmičarskom delu učestvovalo je oko 450 učenika osnovnih škola, dok je igre posmatralo oko 200 posetilaca.

Sportske igre mladih prvi put su održane u Vlasotincu, čime se opština svrstala među 24 lokalne samouprave u Srbiji u kojima se održava ova manifestacija. Ona u našoj zemlji „živi“ već devet godina, a u regionu i duže. Amaterske sportske igre mladih namenjenu su učenicima osnovnih školska.

-Prihvatili smo se učešća u ovoj manifestaciji jer smo želeli da našoj deci omogućimo još jednu dimenziju druženja, takmičenja i negovanja zdravog sportskog duha – rekao je prilikom otvaranja igara predsednik opštine Bratislav Petrović.

Najbolje ekipe i pojedinci na opštinskom takmičenju dobili su medalje i majice i kvalifikovali su se za regionalno takmičenje, koje će biti održano u Surdulici 13. juna. Državno će biti održano u Vrnjačkoj Banji od 4. do 10. jula, a finalno takmičenje najavljeno je za avgust u Splitu, u Hrvatskoj.

 

Objavljeno: 09.06.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca