U Vlasotincu zaživela Kancelarija za smanjenje siromaštva

Opasnost današnjeg vremena je svakako ogromna siromašnost koja je zavladala celim svetom. Mnogo je više siromašnih, mnogo je više porodica koje jedva sastavljaju kraj sa krajem. Borba za smanjenje siromaštva, ma koliko bila velika, jasno je, da je nedovoljna, jer broj siromašnih svakim danom sve je veći i veći. Dokle, na to pitanje, niko pitanje niko nema odgovora.

U ponedeljak , koji je za nama, 24. aprila u Vlasotincu je potpisan Sporazum o saradnji u radu „Kancelarije za smanjenje siromaštva i socijalne isljučivosti“. Ispred opštine Vlasotince, potpisnik je bio Boško Stančić, a ispred Udruženja građana „Duga“ iz Ade Vesna Civrić, Centar za socijalni rad opština Vlasotince i Crnu Travu, direktor Momčilo Ignjatović, a ispred Udruženja građana „Osmeh“ iz Vlasotinca Predrag Radulović.

– Cilj Soporazuma je uspostavljanje međusektorske saradnje na lokalnom nivou između javnog sektora i civilnog sektora čije je zajedničko delovanje neophodno za efikasnu implementaciju i realizaciju aktivnosti ,,Kancelarije za smanjenje siromaštva i socijalne isključivosti“ – kaže Predrag Radulović, ispred Udruženja građana „Osmeh“ iz Vlasotinca, kada je u u pitanju cilj ovog Sporazuma.

Inače, u okviru Kancelarije obavljaće se poslovi koji se odnose na prikupljanje podataka i izradu socijalnih karti, prikupljanju i podelu humanitarne pomoći, edukaciju i asistenciju u zapošljavanju i obavljanju društveno korisnog rada, pisanju i iplementaciju predloga projekata usmerenih na smanjenje siromaštva i socijalne isključivosti. Zatim, radiće se i na formulisanju mera rešavanja definisanih problema socijalno ugroženog stanovništva, širenja i unapređenja partnerske saradnje zainteresovanih strana u borbi protiv siromaštva i unapređenju volonterskih servisa.

 

Objavljeno: 27.04.2017 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca