UG „Osmeh“ u službi građana u borbi protiv pandemije

Nizom aktivnosti Udruženje građana „Osmeh“ aktivno se uključilo u pružanju pomoći građanima, kroz delatnosti u okrviru Štaba za vanredne situacije vlasotinačke opštine. Naime, najpre su se Štabu stavili na raspolaganje volonteri ovog Udruženja.

„Naši volonteri zajedno sa volonterima pri Štabu za vanredne situacije pružaju pomoć starijima od 65 godina, obilaze ih, kupuju im životne namirnice i lekove. Formirali smo i tim od stručnih mladih ljudi koji će građanima vlasotinačke opštine pružati i psiho-socijalne usluge“ rekao je Predrag Radulović, sekretar Udruženja građana „Osmeh“.

Psihološku podršku pruža tim sačinjen od psihologa i defektologa, svakog dana od 8 do 15 sati.

-Svi naši građani kojima je psihološka podrška potrebna mogu da se jave na naš mejl osmehvlasotince@gmail.com ili na telefon 060/ 6016210“, kako bi smo što uspešnije i bezbolnije prevladali period koji je pred nama – poručila je Jasna Stefanović, psiholog.

Predrag Radulović, sekretar Udruženja građana „Osmeh“ Vlasotince

Volonteri ovog Udruženja, u želji da pomognu, pokrenuli su i proizvodnju zaštitnih maski, kojih ovih dana nema u ovdašnjnim apotekama. Slične akcije pokrenute su širom Srbije, mnoge radionice i pojednici pomažu u borbi protiv pandemije korana virusa.

-Pozivamo sve one koje mogu da se priključe u volonterskim akcijima, da se priključe zajednici, da poštuju propisane mere Vlade Srbije, jer samo ako smo odgovorni, solidarni možemo pobediti. Maske će biti uručene onima kojima su najpotrebnije – dodao je Radulović.

 

Objavljeno: 22.03.2020 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca