Ukusi juga održani po drugi put

Više od 60 izlagača učestvovalo je na dugom festivalu hrane i pića Ukusi juga u Vlasotincu. Ova jednodnevna manifestacija okupila je proizvođače hrane i pića, udruženja i turističke poslenike sa juga Srbije.

-Ovo je prilika da predstavnici naše turističke privrede podele iskustva sa ostalim predstavnicima sa teritorjije južne Srbije. Biramo najreprezentativniji proizvod Vlasotinca i regiona, kao i južnjačku korpu ukusa, a edukativni deo manifestacije tiče se predavanja o načinu oživljavanja sela i zadruga, pristupu fondovima, kategorizaciji objekata i drugim zanimljivim temama – rekla je v.d. direktora Turističke organizacije opštine Vlasotince Nataša Đokić Živković.

Poseta je kao i prošle godine bila velika, a među gostima su se našli i Bugari i Makedonci. Pojedini učesnici kasnili su na početku manifestacije jer se iz oba pravca prilazu Vlasotinca izvode radovi na putevima, zbog čega je saobraćaj usporen.

-Malo smo kasnili, ali stižemo da se družimo i podelimo ukuse juga – rekla je u žurbi, ređajući robu, gošća iz Babušnice.

Orgaizator festivala je Turistička organizacija opštine Vlasotince, uz pomoć Kulturnog centra Vlasotince i udruženja koja deluju na teritoriji naše opštine.

 

Objavljeno: 10.11.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca