Uloga žena na selu i žensko preduzetništvo

U okviru projekta „Osnaživanje ženskog preduzetništva i uloge žena na selu u jugoistočnoj Srbiji“ Caritas Beogradske nadbiskupije je organizovao tri jednodnevne studijske posete uspešnim seoskim turističkim domaćinstvima i poljoprivrednim proizvođačima u Kragujevcu, Topoli i Kniću.

Oko 60 žena Vlasotinca, Pirota, Babušnice i Aleksinca, koje se bave proizvodnjom domaće hrane, kao i one uključene u turističke usluge na selu, imale su prilike da se upoznaju sa uspešnim agro preduzetnicama u Šumadiji kroz posetu turističkim domaćinstvima: Lukić u selu Ovsište, u opštini Topola; Janin raj u Kragujevcu – domaćinstvo koje kombinuje vlastitu proizvodnju, preradu i turističke usluge i domaćinstvo Aleksić u selu Guberevac, opština Knić, gde su, pored ostalog, mogle da pogledaju i destileriju domaćih rakija i dućan sa izuzetno širokom paletom ručno rađenih domaćih proizvoda.

U toku je i priprema za studijsku posetu Sloveniji koja će biti organizovana u periodu od 20. do 24. septembra 2023, gde će učesnice imati priliku da obiđu poljoprivredna i turistička gazdinstva u opštinama Razkrižje i Kočevje.

Ovaj projekat sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Slovenije, a realizuju Karitas Slovenije i Caritas Beogradske nadbiskupije.

 

Objavljeno: 14.09.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca