Una Gligorijević u Slovačkoj osvojila prvo mesto u brzom hodanju na 1km

Proteklog vikenda članovi Atletskog kluba „Vlasotince“ učestvovali su na dva veoma značajna takmičenja. Najpre su, u subotu 17. juna, nastupili na mitingu u Slovačkoj, a sutradan u Kraljevu na državnom prvenstvu za mlade pionire.

U Slovačkoj u mestu Borski Mikulaš, 54. put je organizovana trka „Zahorska dvadsatka“, koja ima licencu bronze lever worldathletics.

Na ovom takmičenju, u kategoriji U12, Una Gligorijević osvojila je prvo mesto u brzom hodanju na 1km, rezultatom 5,13.

Dušan Todorović, Marija Jovanović i Teodora Ristić učestvovali su u kategoriji U16 na 3km i postigli sledeće rezultate: Dušan treće mesto sa 17:00, Marija 6. mesto sa 18:40 i Teodora deseto mesto sa 19:24.

Anđela Đikić takmičila se u kategoriji mlađih juniorki i osvojila četvrto mesto, rezultatom 30:37.

Sutradan, u nedelju, u Kraljevu je održano državno prvenstvo za mlađe pionire, na kome je učestvovalo 12 takmičara mladih vlasotinačkih atletičara, koji su stekli pravo na učešće, zahvaljujući rezulatima ostvarenim u prethodnim takmičenjima. Postignuti su rezultati: u hodanju na 1000m Danka LJubenović osvojila je treće mesto. U ovoj trci nastupile su i Lola Đorić i Nikolina Đikić, dok su u muškoj konkurenciji , u istoj disciplini nastupili Vuk Cvetković i Pavle Veljković.

Marija Milosavljević se takmičila u dve discipline: bacanje diska, gde je osvojila sedmo mesto i bacanje kugle gde je bila peta. Anđela Stanković je u skoku u vis osvojila 12. mesto, Bogdan Ilić u disciplini 60 m prepone osvojio je 11. mesto, Kristina Milenković se takmičila u dve discipline i osvojila sledeće plasmane: u skoku u dalj 14. Mesto, a u trci na 200m osvojila je 24. mesto, od ukupno 48 takmičarki. Nikolina Filipović je u trci na 800m osvojila 14. mesto dok je Jovana Lepojević u troboju osvojila 12. mesto.

 

Objavljeno: 21.06.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca