Uni Gligorijević uručena nagrada za crtež

U susret novogodišnjim praznicima, u vremenu darivanja, osmogodišnjakinju Unu Gligorijević, ovih dana obradovao je Saša Šarić, koji je u ime kompanije Pošta Srbije predao nagradu koju je osvojila. Naime, Una Gligorijević osvojila je prvu nagradu u pojedinačnoj kategoriji na konkursu „Piši Deda Mrazu“, za crtež devojčice u prazničnoj atmosferi doma, rađenom u tehnici tempera i flomastera, saopštila je Pošta. NJen crtež istakao se bogatstvom kolorita i detalja, kao i elementima ornamenta i stripa, naveo je žiri.

Inače, Una Gligorijević, učenica drugog razreda Osnovne škole „Siniša Janić“, tokom ove godine učestvovala je na brojnim likovnim konkursima i na njima osvajala brojne nagrade. NJeni uspesi bili su povod za malu priču koju je na fejsbuk stranici Vlasinska vila, podelila Tatjana Ilić.

„Interesovanje za crtanje, kako kaže njena majka , ispoljila je veoma rano, od onog trenutka kada je naučila da drži četkicu. Uvek je nešto crtala, bojila, pravila figure od plastelina… Prvi put je učestvovala na likovnom konkusu „Dete je dete, da ga volite i razumete“, koji je prošle godine ogranizovala vlasotinačka biblioteka i od tada niže uspehe…Ona vredno radi, u želji da unapredi svoj talenat pohađa i onlajn časove u likovnoj školi Da Vinči art.“

Pored interesovanja za crtanje, Una je i član Atletskog kluba „Vlasotince“ , tako da učestvuje na mnogim atletskim takmičenjima. Učesnik je i humanitarne akcije koju je nedavno organizovao ovaj klub. Voli prirodu ,brine o njoj, što je pokazala učestvušćem u akcijama čišćenja koje organizuju razna udruženja. Ide i u muzičku školu, jedna vredna i višestruko talentovana devojčica.


Pobednički crtež devojčice u prazničnoj atmosferi doma.

Inače, novogodišnji konkurs „Piši Deda Mrazu“, trajao je od 1. novembra do 5. decembra uz učešće preko 7.000 mališana uzrasta do 10 godina iz cele Srbije.


 

Objavljeno: 25.12.2020 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca