Upravi Vlasine predaleko Leskovac

Konfernciji klubova zone „Jug“, koja je održana u Leskovcu, a domaćin je bio GFK „Dubočica“ prisustvovalo je 14 predstavnika klubova, a nisu se pojavili predstavnici Vlasine i Morave iz Vladičinog Hana. Za novog predsednika Konferencije klubova aklamacijom prisutnih izabran je Jovan Nikolić iz leskovačke Dubočice, koji je ovu dužnost obavljao i u prethodnom periodu.

– Ne bih o imenima klubova koji su dužnici iz prethodne sezone, ali upozoravam sve dužnike da će biti pod suspenzijom od 1. avgusta, a oni bi morali da znaju kakve kosekvence mogu da imaju ukoliko su supendovani. Među dužnike imamo 13 klubova, a sam dug za troškove službenih lica i nije mali i iznosi 680.000 dinara. Nismo povećavali nikave namete klubovima, tako da troškovi ostaju na istom nivou u odnosu na prošlu sezonu – rekao je Hadži Ivan Đorđević, prvi operativac FSRIS.

Disciplinski sudija FSRIS, Ivan Nikolić, upozorio je klubove na određene promene Disciplinskog pravilnika, koji je u dobroj meri pooštren, i da su klubovi dužni da ga poštuju i primenjuju na adekvatan način.

– Disciplina u zoni „Jug“ u prolećnoj sezoni bila je na visokom nivou, što najbolje govore izrečene kazne. U 15 kola bilo je 24 isključena igrača, od kojih su dvojica kažnjeni sa dve utakmice neigranja, a preostala 22 fudbalera pauzirali su samo po jedan meč. Trojica službenih lica bila su udaljena iz restriktivnog prostora i svi su kažnjeni samo opomenom – saopštio je elokventni disciplinac, Ivan Nikolić.

Bratislav Ranđelović, komesar za takmičenje, u svom kratkom obraćanju, rekao je da je uvek na usluzi klubovima i da očekuje dobru saradnju i u novom prvenstvu.

Kako je to uobičajno, izvršeno je i žrebanje takmičarskih brojeva, a jesenji deo prvenstva počinje 18 i 19. avgusta i neće na programu biti vanrednih kola.

U 1. kolu sastaju se:

Lužnica (Babušnica) – Budućnost (Orašje),
Balkanski (Dimitrovgrad) – Pusta reka (Bojnik),
Dubočica (Leskovac) – Polet (Lapnje selo),
Pčinja (Trgovište) – Nebeski anđeli (Vranje),
Morava (Vladičin Han) – OFK Niš (Niš),
Tanasko Rajić (Pirot) – Sloga (Leskovac),
Brzi brod (Niš) – Jablanica (Medveđa),
Vlasina – Vranjska banja.

 

Objavljeno: 27.07.2017 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca