Uručena oktobarska priznanja za Dan opštine Vlasotince 2021

Svečanom sednicom Skuštine opštine i uručenjem oktobarskih priznanja, obeležen je dan opštine Vlasotince 10.oktobar. Iako je reč o danu oslobođenja Vlasotinca i okoline u Drugom svetskom ratu, delegacije Skupštine opštine i boračkih udurženja položile su vence i cveće na spomenicima i bistama posvećenim borcima iz oba svetska rata jer je vlasotinački kraj u Prvom odnosno Velikom ratu oslobođen 7.oktobra, usled čega je i proslava objedinjena. Na sednici je prikazan kratak film o onome što se je u Vlasotincu i okolini radilo i gradilo između dva oktobra.

-Kontinuitet u radu i zalaganju za život u boljem i lepšem okruženju obležio je i prethodnih godinu dana našeg rada. U tom poslu imali smo veliku podršku republičkih organa i institucija, na čemu im i ovom prilikom zahvaljujem. Naš tim za projekte godinama pažljivo prati konkurse i učestvuje na njima, što pokazuje veliki broj realizovanih projekata. Samo sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije sproveli smo 13 projekata – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

On je dodao da je ponosan na činjenici da je u školske objekte uloženo više od 350 miliona dinara i da se ne staje na tome.

-Fokus našeg rada već neko vreme je na trajnijem rešavanju pitanja vodosnabdevanja i komunalne higijene. Na njima svakodnevno radimo. Izazovi sa kojima se suočavamo su veliki, ali verujem da ćemo na kraju tog puta postići dobre rezultate – rekao je predsednik vlasotinačke opštine.

Diplome 10.oktobar dobili su direktor JVB Srbijavode Goran Puzović i ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i zaštite životne sredine. Pohvale 10.oktobare pripale su Kancelriji Ujeidnjenih nacija za projektne usluge UNOPS, neformalnoj grupi Vlasinksa vila, Timu „Vlasotince koje volim, Udurženju građana Osmeh, Radnoj jedinici „Dečja radost“ PU MIlka Dimanić“, dipl.ekonomisti Marinku Đorđeviću radniku Opštinske uprave i Vesni Novković, negovateljici iz Donje Lopušnje.

U ime Gorana Puzovića direktora „Srbijavoda“ nagradu je primila rukovodilac VPC Morava Niš Dragana Simić, koja je obećala da će „Srbijavode“ i ubuduće biti tu za svaki oblik saradnje. Podsećajući na projekte koje je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave relaizovalo sa opštinom Vlasotince, državni sekretar Čedomir Rakić je, između ostalog, istakao i ambulantu u Donjoj Lopušnji.

-Čestitam opštini Vlasotince što pokazuje veliko interesovanje za poboljšanje uslova života svih građana, posebno onih koji žive u gotovo nenaseljenim planinskim selima – rekao je Rakić.

Državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Ivana Hadži Stošić podsetila je da je Vlasotince jedna od 43 lokalne samouprave u kojima se, uz podršku ovog ministarstva, čisti ukupno 500 divljih deponija.

-Upućujem jedan apel i građanima i privredi da, kada budu očišćenje deponije, tako i ostane, a ministarstvo će i ubuduće ulagati i podržati sve projekte koji imaju za cilj zaštitu životne sredine – rekla je Hadži Stošić.

Predstavnici UNOPS-a pohvalili su opštinu Vlasotince kao lokalnu samoupravu koja je prepoznala da treba da radi na primeni principa dobrog upravljanja, a predstavnik neformalne grupe Vlasinska vila Tatjana Ilić zahvalila je na priznanju, podsećajući da je ova grupa od 2017.godine realizovala oko 70 akcija, od kojih su najveću pažnju privukle one vezane za uređenje životne sredine.

U muzičkom delu programa nastupila je vokalna grupa Libero.

 

Objavljeno: 10.10.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca