Uručeni sertifikati za početnike u biznisu

U okviru projekta Godina preduzetništva u Vlasotincu danas su podeljena 44 sertifikata polaznicima obuke za početnike u biznisu i 9 sertifikata polaznicima obuke iz oblasti marketinga i prodaje. Projekat Godina preduzetništva sprovodi opština Vlasotince u saradnji sa Centrom za Jablanički i Pčinjski okrug.

„Vlada Republike Srbije je 2016. godinu proglasila Godinom preduzetništva, a opština Vlasotince je prva opština u Srbiji koja je pokrenula ovaj projekat. Republička Vlada je odvojila 16 milijardi dinara koje će se kroz 33 programa realizovati. Projekat koji sprovodi naša lokalna samouprava u saradnji sa Centrom za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga usmerena je na jačanje poslovanja i unapređenja konkurentnosti malih i srednjih preduzeća kao pokretača razvoja svake ekonomije. Inače, projekat smo realizovali kroz različite komponente, a cilj je formiranje fonda za finansijsku podršku mladima za otpočinjanje sopstvenog posla, kroz podelu grantova, start ap kredita sa 30% bespovratnih sredstava, kredita za trajna, osnovna i obrtna sredstva za postojeće privredne subjekte i slično. Prednost u svemu ovome imaćete vi koji ste prošli deo naših obuka i imate sertifikate“, rekao je Marko Marković, koordinator projekta Godina preduzetništva u Vlasotincu.

U ime lokalne samouprave prisutne je pozdravio zamenik predsednika opštine Boško Stančić, rekavši:

„Put kojim se ide u sopstveni posao nije put posut ružama ali je put koji vam može doneti mnoge benefite. Blizu 1200 preduzetničkih radnji na području vlasotinačke opštine govori u prilog tome da nije neisplativo biti sam svoj gazda. Ali, ukoliko želite da napredujete i u poslu i u životu neophodno je da se stalno usavršavate na raznim poljima. Takođe su neophodni veliki rad, trud i upornost u onome što radite. Preduzetnički duh koji želimo da probudimo će vam takođe biti preko potreban. Obuke koje ste prošli u okviru projekta Godina preduzetništva koristiće vam prilikom započinjanja ili unapređenja sopstvenog posla. Lokalna samouprava će sa svoje strane činiti sve da preduzetnicima olakša poslovanje“.


U ime Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Jelena Pavlović je istakla da su obuke koje su sprovedene u prethodnom periodu sprovedene u saradnji sa republičkom Agencijom za razvoj i opštinom Vlasotince, da će one biti nastavljene do kraja ove i tokom naredne godine.

„ Danas uručujemo 44 sertifikata za početnike u biznisu i 9 za oblast marketing i prodaja.U planu nam je da do kraja godine broj dobitnika sertfikata bude udvostručen. Ako bar polovina od vas pokrene sopstveni biznis opština Vlasotince, region pa i šire imaće višestruke koristi“ , rekla je Jelena Pavlović.


 

Objavljeno: 24.11.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca