Uskršnji vašar u Osnovnoj školi „8. oktobar“

„Škola velikog srca“, tradicionalna manifestacija koja se organizuje povodom uskršnjih praznika u Osnovnoj školi „8. oktobar“ priređena je juče u školskom dvorištu.

Ovu lepu svetkovinu povodom velikog praznika priredili su profesori razredne nastave sa svojim učenicima i njihovim roditeljima.

Sve je u školskom dvorištu juče bilo lepo, ukrašeno, svečano, razdragano.

Učenici prvog razreda sa svojim učiteljima na jajima oslikavaju uskršnje motive i prave praznične poklone. Drugaci boje i šaraju uskršnja jaja i učestvuju u takmičenju za najjače jaje. Za posluženje brojnih gostiju ovoga puta zaslužni su učenici trećeg i četvrtog razreda, njihovi roditelji i učitelji.

Takmiči se, poslužuje, peva, slika, prave se ukrasi, boje se jaja. Dečja graja na sve strane, đaci služe svoje drugare iz vrtića koji će već ovog septembra sesti u školske klupe. Nagradu za najjače jaje dobila je Jana Vasiljković, učenica 2/1 razreda dok je nagradu za najlepše uskršnje jaje dobila Sara Stanković, učenica 5/4 razreda. Ovo takmičenje je organizovao Učenički parlament.

Pored predškolaca iz PU „Milka Dimanić“ prolećnoj vašarijadi su prisustvovali gosti iz Osnovne škole „Veljko Dugošević“ iz Turije kod Kučeva.

Oni su OŠ „8. oktobar“ posetili u okviru „Share“ projekta. Prosvetari iz Turije su prisustvovali časovima Srpskog jezika, Geografije i Fizike, sekciji mladih biologa, prezentaciji Učeničkog parlamenta, gledali su predstavu koju su izveli članovi dramske sekcije i na kraju svoje posete su prisustvovali manifestaciji „Škola velikog srca“.

– Naš prvi utisak je izuzetan. Oduševljeni smo gostoprimstvom na kakvo davno nismo naišli. Po utvrđenom planu prisustvali smo nekim časovima u ovoj školi, upozanati smo sa mnogim aktivnostima koje se ovde realizuju, imali smo prezentaciju naše škole. Ovde smo videli mnogo toga što možemo primeniti u našoj školi kako bismo unapredili naš rad, nastavnu praksu, saradnju sa roditeljima. Ovde se izuzetna pažnja poklanja individualnim sposobnostima svakog učenika i to što smo videli je dragoceno iskustvo za nas. Profesor Vladimir Petković nam je pokazao znamenitosti Vlasotinca. Naš najjači utisak je da škola „8. oktobar“ ima dušu – rekla je Jelena Živanović, direktorka OŠ „Veljko Dugošević“ u Turiji.

 

Objavljeno: 13.04.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca