Usluga stanovanja za osobe sa intelektualnim i mentalnim poteškoćama

Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja finansiraće sa milion i 318 hiljada dinara nastavak pružanja usluge stanovanja za osobe sa intelektualnim i mentalnim poteškoćama na teritoriji opštine Vlasotince. Usluga je formirana ove godine, u okviru projekta „Uspostavljanje i razvoj usluge podrške sa samostalni život osoba sa mentalnim i intelektualnim problemima  u opštinama Vlasotince i Crna Trava“ koji ističe sredinom januara.  Sredstvima iz resornog ministarstva omogućen je nastavak usluge naredna četiri meseca.


Zoran Todorović, predsednik opštine

– Vlasotince je jedina opština na jugu Srbije koja je obezbedila ovakvu vrstu podrške osobama sa intelektualnim i mentalnim poteškoćama. Smeštaj u ovom objektu je prelazna faza za te osobe – kada se one izmeštaju iz institucija u kojima su boravile i primale terapiju, a pre nego se osposobe da se vrate kod kuće. Prema važećim standardima i kvadraturi, ovde mogu da borave četiri osobe, trenutno ih ima tri – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović koji je sa saradnicima obišao mesto boravka.Predrag Radulović, menadžer projekta

Za potrebe prvobitnog projekta izgrađen je montažni objekat površine 87m2 i  kompletno opremljen za boravak korisnika i radnog osoblja.

– Imamo kompletiran smeštaj i osoblje koje čini šest negovateljica, vozač I kućni majstor, kao I četiri lekara koji po potrebi obilaze korisnike na u kući I na terenu, a njih je 25. Korisnici koji borave u kući su pod dvadesetčetvoročasovnim nadzorom – pojasnio je menadžer projekta Predrag Radulović.Inače, nosilac projekta je Opština Vlasotince, realizator Udruženje Osmeh iz Vlasotinca, a partneri na projektu su vlasotinački Centar za socijalni rad i Dom zdravlja.


 

Objavljeno: 25.12.2015 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca