Uspešna fudbalska godina

Zimski prelazni rok za fudbalere je počeo, većina klubova sa područja Opštine je najavila promene u svojim ekipama pa je samim tim i pred Fudbalskim savezom period pojačane aktivnosti. Organizacija koja objedinjuje sve fudbalske kolektive sa vlasotinačkog područja je spremna da klubovima pruži maksimalne usluge oko verifikacije promena.

– Prelazni rok traje od 23. januara do 20. februara u ovom periodu svi klubovi koji žele mogu registrovati nove igrače. Ispred Saveza za sprovođenje ove aktivnosti zadužen je sekretar kod koga klubovi ali i igrači mogu da se informišu koja su dokumenta potrebna za registraciju ili izdavanje briovnice. Zamolio bih klubove da se pridržavaju rokova i na vreme obave registraciju igrača – kaže Radovan Stanković, predsedin OFS.

Uprkos teškoćama sa kojima se suočavaju prošla godina bila je uspešna za fudbalske kolektive sa područja opštine Vlasotince . Od devet klubova tri su su se plasirala u viši stepen takmičenja a ostali sem jednog očekivano su završila predhodnu sezonu.

– Vlasina se vratila u srpsku ligu a Jedinstvo i Polet su zauzela prva dva mesta u međuopštinskoj ligi i sada su članovi Jablaničke okružne lige. Progres je godinama stabilan član okružne lige. Mladost iz Batujovca je uradila najviše na poboljšanju infrastrukture, Gradac je posvetio pažnju poboljšanju uslova za rad i takmičenje. Ženski klub Rosulja 2014 drugu godinu za redom igra razvojnu ligu FSRIS i na dobrom je putu da postane stabilan sportski kolektiv. Jedino je podbacila Morava iz Gložana koja je zbog diskvalifikacije završila takmičenje u MOL pre kraja prvenstva.

Fudbalski savez se u predhodnih godinu dana bavio i drugim poslovima vezanih sa fudbalski sport.

– Pokrenuli smo opštinsku ligu petlića koja je u prvoj polovini godine bila eksperimentalnog karaktera a od jeseni je krenulo normalno takmičenje. Sa predstavnicima svih klubovima periodično održavamo sastanke na kojima pokušavamo da rešimo probleme sa kojima se susreću. U trenerskoj organizaciji smo uveli privremene mere i imenovali komisiju koja treba u što kraćem roku da sprovede izbore. Naši delegati uspešno obavljaju dužnost u ligama gde su delegirani…

U eri opšte besparice fudbalski savez koji se pretežno finansira od članarine i usluga koje obavlja za svoje članove godinu je završio bez dugovanja.

– Dugovanja nemamo sve obaveze izmirujemo na vreme, imamo dugovanja prema nama. Kako je članarina glavni izvor prihoda insistiraćemo kod klubova i organizacija naših članova da na vreme izmire obaveze kako bi mogli da funkcionišu. Od priliva tih sredstava zavisi i pomoć njima u vidu sportske opreme, pomoć trenerima i sudijama za napredovanje kao i normalno rad Saveza – zaključuje Stanković.

 

Objavljeno: 26.01.2017 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca