Uspešno završene obuke u okviru akcije „Naši građani za našu opštinu“

U okviru projekta Naši građani za našu opštinu koji su sproveli Opština Vlasotince i Centar za lokalnnu demokratiju u Knjaževcu uspešno su završene obuke za službenike lokalne samouprave i predstavnike organizacija civilnog društva na temu projektnog finansiranja i izveštavanja, rečeno je na završnoj konferenciji u okviru projekta.

– Posle 10 meseci veoma smo zadovoljni saradnjom sa opštinom Vlasotince od koje je i došla inicijativa za realizaciju ovog projekta, s obzirom na to da naša organizacija od 2003. radi na uključivanju građana u procese donošenja odluka na lokalnom nivou – rekao je koordinator projekta Saša Marinkov, ispred Centra za lokalnu demokratiju.

–  Osposobili smo određen broj ljudi iz preduzeća čiji je osnivač opština, kao I predstavnike organizacija civilnog društva da mogu da pripreme predloge projekata, da ih ocenjuju, da o njima izveštavaju i da uključe javnost u donošenje strateških odluka – rekao je zamenik predsednika opštine Boško Stančić.

Projekat „Naši građani za našu opštinu“ finansiraju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije preko programa Evropski PROGRES.

 

Objavljeno: 09.06.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca