Usvojen budžet opština Vlasotince za 2017. godinu

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince usvojili su na sinoć završenoj sednici budžet za 2017.godinu u iznosu od 838.374.000 dinara. Prema rečima predsednika opštine Zorana Todorovića budžet je realan i zadovoljiće potrebe građana u skladu sa mogućnostima.

– Imaćemo suficit od 58 miliona dinara, koji ćemo preneti u narednu godinu, to su sredstva namenjena za projekte započete 2016. koji iz objektivnih razloga nisu mogli da se realizuju. Lokalna samouprava će prema svima izmiriti obaveze do kraja decembra i neće imati dugove na kraju 2016. Naredna godina biće građevinska, opredelili smo oko 140 miliona dinara za infrastrukturu. Odvojili smo za socijalne potrebe, poljoprivredu, zdravstvo, nismo zaboravili kulturu, sport i druga dešavanja – rekao je Todorović.

On je, obrazlažući budžet, rekao da je značajna suma izdvojena za javno-komunalna preduzeća.

– To je jedini način da do kraja ovog mandata i ove skupštine sagledamo ta preduzeća, nema drugog načina da im pomognemo. Možemo samo da ih ugasimo. I ako uspemo da ih dovedemo u stanje da nemaju dugovanja biće to uspeh – rekao je predsednik vlasotinačke opštine.

Predsednik opštine Zoran Todorović obećao je da će do sredine naredne godine biti kompletno završen projekat za vodosnabdevanje u Šišavi jer je već na nekoliko različitih tendera postignuta niža cena od predviđene i moguće su uštede.

Pomoćnik predsednika opštine Vladimir Kocić nabrojao je projekte koji su u pripremi i naglasio da bi u 2016.moglo i više da se uradi da je bilo gotovih projekata.

U narednoj godini biće raspisana javna nabavka za deponovanje smeća iz opštine Vlasotince, a odbornici su na jučerašnjoj sednici doneli i odluke o rebalansu budžeta, lokalnim komunalnim taksama, izmeni statuta “Vodovoda” dok je Statut Kulturnog centra vraćen Upravnom odboru ove ustanove na razmatranje.


Nenad Stojković

Ovu sednici građani su mogli da prate putem direktnog prenosa, a zamenik predsednika Skupštine opštine Nenad Stojković obavestio je odbornike i građane da je sprovedena javna nabavka za opremu za prenos i da će od sledeće sednice biti prenosa preko interneta.

– Ipak svi građani nemaju internet, tako da ćemo odabrati jednu televiziju da prenosi sednice skupštine, a da li će još neka televizija naći interes da prenosi, u to ne ulazimo. Za jednu će svakako biti izdvojena sredstva za prenos sednice jer želimo da budemo potpuno transparentni u radu – rekao je Stojković.


 

Objavljeno: 17.12.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca