Usvojen budžet Vlasotinca za 2022. godinu

Odbornička većina u Skupštini opštine Vlasotince usvojila je juče po podne odluku o budžetu opštine za 2022.godinu u iznosu od 1.099.353.687 hiljada dinara.

-Od toga poreski prihodi su 518.977.564 dinara, transferna sredstva s viših nivoa vlasti planiraju se u iznosu od 433.218.712 dinara, drugi prihodi planirani su u iznosu 77.463.100 primanja od prodaje nepokretnosti planirana su u iznosu od 3.326.000 dinara i preneta sredstva iz prethodne godine 66.068.311 dinara. Rashodi u budžetu opredeljuju se po programima, projektnim aktivnostima i projektima – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

Pre odluke o budžetu za narednu godinu, odbornici su usvojili odluku o rebalansu budžeta za 2021.godinu. Predsednik Petrović je dodao da je iz republičke budžetske rezerve opština Vlasotince dobila 45 miliona dinara i da je ta sredstva iskoristila da vrati kredit kod OTP banke.

Odbornici opozicije Dragan Jović imao je primedbu na anekse ugovora za radove koji se izvode na teritoriji opštine. Odbornik Slaviša Tevdenić, rekao je da osim nadzornog organa koji to potpisuje, sa izmenom mora da se složi i projektant.

-Nemam nameru da nekog branim ili napadam, samo iznosim proceduru – rekao je Tevdenić.

Na jučerašnjoj sednici usvojen je i Plan razvoja opštine Vlasotince za period od 2022. do 2029.godine. Koordinator tima koji je radio na ovom dokumentu Marinko Đorđević rekao je da je reč o dugoročnom dokumentu razvojnog planiranja koji se, po zakonu, izrađuje na period od, najmanje, sedam godina i da se on usklađuje sa višim aktima, kao i sa obavezama koje je Srbija preuzela u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

-Tri prioritetna cilja ovog dokumenta su, pod jedan, lokalni ekonomski razvoj, pod dva društveni razvoj i infrastruktura i pod tri urbani razvoj i zaštita životne sredine – naveo je Đorđević.

Odbornici su potom usvojili i programe rada za narednu godinu javno- komunalnih preduzeća Vodovod i Komunalac.

Odbornik Slaviša Tevdenić obavestio je prisutne da on i još troje odbornika više nisu odbornička grupa SPAS već da su od sada odbornička grupa Patriote Vlasotinca.

Zbog obimnosti dnevnog reda, sednica je sinoć prekinuta, a nastavak je zakazan za sredu 22. decembar s početkom u 15.30 sati.

 

Objavljeno: 21.12.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca