Usvojen budžet za 2019.

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince usvojili su predlog odluke o budžetu za 2019. godinu u iznosu od milijardu i 161.948.809 dinara. Predsednik opštine Zoran Todorović rekao je da je budžet za narednu godinu manji od prošlogodišnjeg, ali je takođe ambiciozan. On je ukratko podsetio na projekte urađene u 2018. naglasivši da će oni koji nisu završeni biti gotovi u narednoj godini.

-Čekali smo odluku republičke komisije na žalbu jednog od ponuđača na tenderu za fiskulturnu salu u školi „Siniša Janić“ i ona je stigla, žalba je odbijena i sa radovima će se krenuti u 2019.godini. Trenutno se pregleda vrlo obimna dokumentacija za rekonstrukciju škole „8.oktobar“ gde smo imali šest ponuđača. Za ulicu u Batulovcu u toku je tender, a zaključen je i ugovor za potporni zid u Šišavi. U narednoj godini saniraćemo vodotokove drugog reda koji su u lošem stanju. U toku je i izrada generalnog projekta vodosnabdevanja svih mesnih zajednica u vlasotinačkoj opštini – naveo je, između ostalog, Todorović, izrazivši zadovoljstvo onim što je urađeno u 2018. godini.

Odborničke grupe SPS-a i Bolje Srbije, kao koalicioni partneri, podržale su predlog odluke o budžetu za narednu godinu za koju su glasala 32 odbornika, dok 12 odbornika nije glasalo. Ispred Pokreta za Vlasotince odbornik Dragiša Miljković zatražio je da se uredi kanal u industrijskoj zoni koji ugrožava objekte domaćih privrednika i da se uradi fekalna kanalizacija.

Predlog odluke o lokalnim komunalnim taksama, koji se svake godine usvaja kada i budžet, odložen je za nastavak sednice u ponedeljak, zbog, kako je objasnio predsednik Skupštine opštine Vlasotince Bratislav Petrović, izmene zakona koji je stupio na snagu pre nekoliko dana i potrebe da se ona uskladi sa novim propisom.

Na današnjoj sednici usvojen je rebalans budžeta koji je predsednik opštine Zoran Todorović obrazložio rečima:

-Poslove izvođačima radova po projektima preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima plaća direktno kancelarija, a opština plaća PDV. Za ono što nije završeno ne možemo da isplatimo i tu je nastala razlika- rekao je predsednik vlasotinačke opštine. Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su danas i predloge odluka o izradi plana detaljne regulacije za radnu zonu Stajkovce i Gložane, kao i za proširenje industrijske zone bivšeg tekstilnog kombinata Vlasinka. Oni su dali i saglasnost na predloge programa poslovanja javno-komunalnih preduzeća Komunalac i Vodovod, Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“, Turističke organizacije, Kulturnog centra, SRC Vlasina, Centra za socijalni rad, Štaba za vanredne situacije, kao i saglasnost na plan i program rada Opštinske uprave. Na današnjoj sednici potvrđen je mandat odbornicima Jovici Jovanoviću i Miroslavu Iliću, obojici sa izborne liste Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje.

 

Objavljeno: 20.12.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca