Usvojen budžet za 2023. godinu iznosu od 1.351.073.403 dinara

Odbornici skupštine opštine Vlasotince usvojili su predlog odluke o budžetu za 2023. godinu u iznosu od 1.351.073.403 dinara. Obrazlažući pojedine stavke, koje će se finansirati iz opštinske kase naredne godine, predsednik opštine Bratislav Petrović rekao je da će se u delu investicija raditi 11 ulica i puteva.

-To su Ustanička i Mihajla Pupina, zatim ulice Branislava Nušića, Stojana Petrovića, Dragoljuba Jovića Luke i Milke Dimanić, kao i putevi prema groblju u Kukavici i Prilepcu, ulica u Manastirištu, saobraćajnica u ulici Marko Crni i delovi ulica Vlasotinačkih brigada i Josifa Pančića. U pitanju je projekat koji traje od 2022. do 2024.godine. U delokrugu sektora za vanredne situacije radiće se čišćenje i uređenje Mandžine doline, kao i potrebni radovi na obalnim i potpornim zidovima i kanali u Donjem Prisjanu, Donjoj Lomnici i Šišavi – rekao je predsednik vlasotinačke opštine.

On je naveo i da će se u 2023. ugrađivati tzv. „grebani“ asfalt, izgradiće se parking pored reke Vlasine i staze na gradskom groblju.

-U 13 sela biće napravljeni dečji parkovi, biće rekonstruisano šetalište pored Vlasine i sadiće se novo drveće u gradu. Vodovodna mreža radiće se u ulici Branka Ćopića, a u ulici Marka Oreškovića i vodovodna i kanalizaciona. Za poljoprivredu je opredeljeno 10 miliona, dva više u odnosu na prošlu godinu, a poljoprivrednicima će biti na raspolaganju i sredstva u iznosu od tri miliona dinara iz novoosnovanog fonda. koja će oni vraćati uz povoljne uslove. U oblasti zdravstvene zaštite ispoštovani su zahtevi ustanove i tu je opredeljen 31 milion dinara. Novina u budžetu su sredstva za stambene zajednice, koja će one moći da koriste, ali i da vrate. Izdvojen je novac i za programe energetske efikasnosti, kao učešće opštine. I u 2023. sprovodiće se programi u oblasti socijalne zaštite, kao što su lični pratilac deteta, pomoć u kući za starije i i pomoć u kući za mlade sa smetnjama u razvoju – izdvojio je predsednik opštine Bratislav Petrović najvažnije stavke iz predloga budžeta za 2023.godinu.

Odluku o budžetu podržalo je 30 od 43 odbornika, koliko je bilo prisutno u sali. Sednica skupštine opštine Vlasotince, započeta 20. decembra, biće nastavljena u subotu 24. decembra od 11 sati.

 

Objavljeno: 22.12.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca