Usvojen drugi rebalans budžeta u ovoj godini

Odbornička većina u vlasotinačkom parlamentu usvojila je danas drugi rebalans budžeta u ovoj godini, u iznosu od 83 miliona dinara, zasnovan na prilivu sredstava sa viših nivoa vlasti, a na osnovu niza odobrenih projekata, između ostalih i onih za rekonstrukciju sale Kulturnog centra (bioskopa) i unapređenja energetske efikasnosti vrtića Dečja radost i frekventnih gradskih ulica.

– Mi smo u rebalansu povećali učešće opštine na 31 milion, ali smo ta sredstva oslobodili time što su padale cene tokom sprovođenja tenderskih postupaka na drugim projektima – rekao je u ime predlagača predsednik opštine Zoran Todorović.

Odbornik opozicije Žarko Kostić u više navrata je izlazio za skupštinsku govornicu tražeći pojašnjenja za pojedine stavke iz rebalansa budžeta i završnog računa opštine za prošlu godinu, a odbornik Dragiša Miljković zatražio je ravnomernije ulaganje u mesne zajednice.

Zamenik predsednika Skupštine opštine Nenad Stojković rekao je da je od opozicije očekivao kritičniji odnos.

– Nekad mi se čini da se mi sami češće i više preispitujemo nego što nam vi zamerate. Ako ulažemo u grad, vi pitate što ne ulažemo u sela, kad ulažemo u sela, vi pitate što ne u grad. Dajte, ljudi, napravite neki koncept – rekao je Stojković. Odbornici su usvojili i završni račun budžeta opštine za 2016.godinu, Program kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i doneli niz odluka o izboru i imenovanjima članova Štaba za vanredne situacije, upravnih odbora Turističke organizacije i Doma zdravlja, nadzornog odbora JKP Komunalaca i članova školskih odbora Tehničke i škole u Kruševici.

 

Objavljeno: 17.06.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca