Politika » Usvojen predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o budžetu za 2019. godinu

Usvojen predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o budžetu za 2019. godinu

NOVA TRAFO STANICA I PARKING PORED VLASINE

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince usvojili su na sinoćnjoj sednici predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o budžetu za 2019.godinu.

-Da ne bude zabune oko čestih rebalansa koje smo imali i prošle godine – neke pozicije se stalno menjaju, zatim cene na tenderima obično padnu za 20% od projektovanih, a desi se i greška koju onda moramo da ispravimo. Tako je u budžetu za 2019. greškom izostavljena trafo stanica čiju smo izgradnju planirali zbog opretećenosti postojeće, kao i parking prostor pored Vlasine – pojasnio je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

On je dodao da su povećana i sredstva na poziciji za asfaltiranje manjih ulica, zatim za ulicu koja vodi prema Šišavi sa rekonsrtukcijom atmosferske i fekalne kanalizacije, kao i za rekonstrukciju puta Vlasotince – Donja Lomnica. Todorović je obavestio odbornike i da će se sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije raditi atmosferska kanalizacija u MZ Rosulja, u ulici Babičkog odreda.

Šef odborničke grupe SPS – JS Milan Jović pohvalio je to što se u budžetu našla izgradnja parkinga pored reke i dodao da nije problem da na svakoj sednici bude rebalans ukoliko je to zarad rešavanja važnih pitanja za građane.

Odbornici su zatim usvojili odluku o naknadama za korišćenje javnih površina, predlog statuta opštine usklađen sa izmenama zakona, dali su saglasnost na plan i program rada Doma zdravlja za 2019.godinu i usvojili izveštaje o radu Opštinskog pravobranilaštva i Štaba za vanredne situacije. Bez rasprave su usvojene i tačke dnevnog reda vezane za odluku o naknadi troškova transporta i deponovanja komunalnog otpada, davanja saglasnosti na zaključivanje ugovora o toj naknadi i izradu strategije javnog zdravlja stanovništva opštine Vlasotince.

 

Objavljeno: 23.02.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca