Usvojena odluka o izmeni i dopuni odluke o budžetu za 2018.godinu

Na sednici SO Vlasotince usvojena je odluka o izmeni i dopuni odluke o budžetu za 2018.godinu.

– Ovim rebalansom budžet za 2018.godinu umesto usvojenih 1,404 milijarde iznosi 1,459 milijardi. Sa jednih pozicija smo smanjili, a na druge dodali određene iznose. Primera radi, za most u Konopnici smo predvideli 150 miliona, a ugovor je sklopljen na 113 miliona dinara – obrazložio je, između ostalog, predsednik opštine Zoran Todorović.

On je pojasnio da će posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima biti urađena atmosferska kanalizacija u MZ Rosulja, kao i da će biti sanirana klizišta, rekonstruisani mostovi i potporni zidovi u više mesta u kojima su ti objekti oštećeni atmosferskim padavinama.

– Radićemo fiskulturnu salu u OŠ „Siniša Janić“ u partnerskom odnosu sa Ministarstvom privrede. Međutim, radimo na tome da celokupan iznos obezbedimo preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Takođe, sa pozicije Opštinske uprave smanjili smo milion dinara, a otvorili smo novu poziciju za vanredne situacije, kako bismo mogli da finansiramo određene potrebe, kao što su cisterne sa pijaćom vodom u slučaju nestanka – dodao je predsednik Todorović.

 

Odbornici su, između ostalog, doneli odluku o jednokratnim novčanim nagradama najboljim učenicima, studentima i mladim talentima na teritoriji opštine Vlasotince. Dali su saglasnost na plan i program rada Doma zdravlja za 2018.godinu, a usvojeni su i izveštaji o radu za prošlu godinu Opštinske uprave, SRC Vlasina, Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“, Kulturnog centra, Turističke organizacije, Opštinskog pravobranilaštva i Štaba za vanredne situacije

 

Objavljeno: 10.03.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca