Usvojena odluka o izmeni i dopuni odluke o budžetu

Odbornici SO Vlasotince usvojili su na današnjoj sednici odluku o izmeni i dopuni odluke o budžetu po kojoj se prihodna i rashodna strana ne menjaju već su sredstva samo preraspodeljena. Predsednik opštine Zoran Todorović izneo je stavku po stavku u delu sredstava koji nije potrošen od čega je najviše novca, 11 miliona, ostalo od projekata prekogranične saradnje za koje je opština spemila učešće, ali oni nisu odobreni, pa ta sredstva nisu potrošena.

– S druge strane, radiće se druga faza vodovoda u Stajkovcu, kanalizacija u Boljaru, Dom kulture u Konopnici, bazen za vodu u Šišavi, povećaće se sredstava za vantelesnu oplodnju, a odvojen je novac i za učešće u velikim projektima za koje je najveći deo sredstava obezbedila Kancelarija za javna ulaganja. Reč je o rekonstrukciji Doma zdravlja, zgrade Gimnazije, odnosno Tehničke škole i isturenog odeljenja OŠ „Karađorđe Petrović“ u Boljaru – pojasnio je predsednik Todorović.

Odbornici su usvojili i predlog Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave opštine Vlasotince u 2015.godini.

Kako je rečeno do 1.decembra treba da se izvrši preregistracija Direkcije za urbanizam i izgradnju, koju nakon tog datuma ne može više da finansira opštinska uprava.

– Mi smo u razgovoru s ljudima iz ministarstava došli do zaključka da je najjednostavnije da ugasimo Direkciju, ali da opština preuzme sve njene obaveze i deo zaposlenih, a drugi deo da pređe u neka druga javna preduzeća. Trebalo je da donesemo odluku o gašenju Direkcije, međutim određeni broj radnika se je prijavio za sporazumni raskid radnog odnosa uz otpremnine i da bismo im izašli u susret mi smo promenili odluku o maksimalnom broju zaposlenih u Direkciji i smanjili broj – rekao je Todorović.


Odbornici su potvrdili izbor po konkursu dosadašnjeg v.d. direktora Doma zdravlja Milene Mitrović Stanković za direktora ove ustanove, a sa mesta direktora biblioteke smenjena je Miljana Išljamović, a za vršioca dužnosti imenovan Srboljub Takić. Na današnjem zasedanju doneta je i odluka o pokretanju postupka realizacije javno-privatnog partnerstva u oblasti javne rasvete– Ukoliko nastavimo po starom plaćaćemo struju oko 1,8 miliona dinara mesečno, a sa rekonstrukcijom možemo da uštedimo do 80% tih sredstava, zavisno od toga kakav je sistem upravljanja njima. Kroz sistem javno-privatnog partnerstva u rekonstrukciju mi ne ulažemo ništa, partner ulaže svoj novac, a vraća se novac partneru iz uštede električne energije. Time dobijamo i kvalitet ostveljenja i uštedu na održavanju rasvete na šta su u ovoj godini potrošena 4 miliona dinara – rekao je predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović koji je naglasio da je reč o procesu koji traje između 6 meseci i godinu dana. Vladajuća većina prihvatila je predlog opozicije da i njihovi predstavnici budu deo stručnog tima.


 

Objavljeno: 24.09.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca