Usvojeni izveštaji o radu, poslovi i objekti povereni Komunalcu

Na sinoć završenoj sednici Skupštine opštine Vlasotince, usvojen je rebalans u iznosu od 27.598.191 dinar.

– Na prihodnoj strani, najviše novca došlo je od naplati taksi EPS-u, skoro 45 miliona – objasnio je šef Odeljenja za budžet i finansije Saša Mihajlović, koji je detaljno obrazložio pojedine stavke rebalansa. Odbornici su prihvatili i izveštaj o izvršenju budžeta za prvu polovinu godine, čiji procenat iznosi 42,5.

– Ostvarenje prihoda je u iznosu manjem od planiranog, pre svega kod prihoda koji treba da se realizuju na ime transfera sa viših nivoa vlasti, a za projekte čija realizacija se očekuje u drugoj polovini godine – stoji u izveštaju. Bez polemike je prošla i odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave po kojoj je od 384 zaposlena po odluci iz 2015. taj broj u 2017.spao na 355 radnika. Najviše zaposlenih otićiće iz opštinske uprave – devetoro, zatim iz „Vodovoda“ sedmoro, iz predškolske ustanove petoro, iz „Komunalca“ četvoro, iz sportsko-rekreativnog centra dvoje i iz biblioteke i Kulturnog centra po jedan zaposleni.

Odbornici su, između ostalog, usvojili kadrovski plan izmene statuta opštine,a izmenili su i Odluku o pravima i uslugama u socijalnoj zaštiti po kojoj će ubuduće licima kojima je potrebno hitno medicinsko lečenje, koje se ne može obezbediti iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, moći da se isplati maksimalno 12, umesto dosadašnjih 10 prosečnih zarada u opštini.

 

Javno-komunalnom preduzeću Komunalac povereno je obavljanje delatnosti zoohigijene, na korišćenje su mu dati objekti Transfer stanica, novoizgrađeno Prihvatilište za napuštene životinje i oprema za kontrolu i naplatu parkiranja, a povereno mu je i upravljanje javnim parkiralištima u gradu.

– Svedoci smo da neuređenost u ovoj oblasti stvara ružnu sliku o našem gradu. Parkiranje će biti dozvoljeno na obeleženim mestima, a naplata u skladu sa zakonom – rekao je zamenik predsednika opštine Boško Stančić.

Odbornička većina u vlasotinačkom parlamentu usvojila je i odluku o kućnom redu u stambenim i stambeno – poslovnim zgradama, kao i izmenu i dopunu odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih, zanatskih i objekata za priređivanje igara za zabavu i igara na sreću. Tako je radno vreme ovih objekata moguće produžiti u vreme novogodišnjih praznika (31.decembra, 1.januara i 13.januara) i tradicionalne manifestacije Vinski bal najduže do 5 sati ujtru, a održavanje maturskih svećanosti, svadbi, ispraćaja, proslava prvog i 18.rođendana može da se slavi najduže do 3 ujtru. U ovim slučajevima potrebno je odobrenje Odeljenja za budžet, finansije, privredu i družtvene delatnosti, koje pribavlja organizator zabave i blagovremena prijava Policijskoj stanici u Vlasotincu.

Na sinoćnjoj sednici usvojeni su izveštaji o radu PU „Milka Dimanić“, JKP Vodovod i JKp Komunalac.

– Prošle godine započela je konsolidacija „Komunalca“, poslovi su se u najvećoj meri odvijali kako treba, a ostvaren je i prihod od skoro 300.000 dinara. Akutan je zaostatak od pet zarada zaposlenima koji datira od ranije, ali verujem da ćemo se u 2018.rešiti svih dugovanja – rekao je direktor ovog preduzeća Svetislav Petrović. Na predlog opozicije proširena je lista dobitnika oktobarskih priznanja koja će biti uručena na dan opštine.

Sednica je završena donošenjem niza odluka o izboru i imenovanjima, među kojima je i ona o prestanku v.d. statusa direktoru biblioteke Srbi Takiću i njegovom imenovanju za direktora ove ustanove. Na dva odbornička pitanja stručne službe će dostaviti odgovore.

 

Objavljeno: 15.09.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca