Uvedena vanredna situacija na teritoriji opštine Vlasotince

Na predlog Štaba za vanredne situacije, predsednik opštine Bratislav Petrović uveo je vanrendu situaciju na teritoriji opštine Vlasotince, zbog štete koju su izazvale obilne padavine u prethodna dva dana.

-Iako vodostaj trenutno stagnira na svim rekama u slivu Vlasine, posledice su evidentne i neophodno je primeniti mere hitne zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara. To znači da će biti angažovana dodatna mehanizacija, evakuisani i zbrinuti ugroženi stanovnici i formiraće se Komisija za procenu štete na infrastrukturnim, stambenim i pomoćnim objektima, kao i na poljoprivrednom zemljištu – kaže komandant Štaba za vanredne situacije Bratislav Petrović.

Vodonabdevanje je u prekidu i dalje, a što se struje tiče, situacija je povoljnija. Osposobljeni su 10-kilovoltni dalekovodi u pravcu manastirišta (bez kraka za Brezovicu), zatim pravac Šišava do Sredora (bez kraka za Lipovicu i Gunjetinu), pravac Svođe do samog Svođa, bez kraka za Ravni Deli. Pravac Orašje je osposobljen do Kozara. Prema Lopušnji i dalje nema struje, kažu u vlasotinačkom ogranku EPS-a.

 

Objavljeno: 11.01.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca