Uz malo mašte i mnogo ljubavi sve je moguće

Ove godine imamo zimu, ali samo kalendarsku. Snega ni za lek, sto bi se reklo. Neki kažu da je i to super, ali oni pravi ljubitelji zime jednostavno se ne mogu složiti s time. Evo i Nova godina je, ali bez snega to neće biti to. Ni oni najmlađi nisu baš zadovoljni jer je izostalo grudvanje, klizanje, ali i ono čini se najvažnije – pravljenje Sneška Belića. E to je upravo i razlog ove nesvakidašnje pričice.

Danas sam video jednu fantastičnu sliku na netu i odmah bio oduševljen. Naravno, ne kvalitetom fotografije, koji je totalno nebitan, već neverovatnom idejom dvoje mladih ljudi koji nisu dozvolili da im zima i Nova godina prođu bez pravih vrednosti, bez onoga što im je činilo detinjstvo i odrastanje. Tu se onda umešala njihova ljubav i mašta i tako su došli na ideju da ipak naprave sneška ! Kako kad nema snega ? Pa to i nije neki problem zar ne ?! Kupili su plastične čaše, uzeli heftalicu u ruke i krenuli. Jedna po jedna čaša, malo crnih čarapa, jedna paprika, šešir, šal i neizostavni detalj – metla.

Maja je iz Dervente (Republika Srpska) i ovde ju je dovela, kako sama kaže, ljubav prema jednom plavookom Vlasotinčaninu.

– Grad vam je prelijep a posebno onaj dio pored brane. Koliko mi se svidjelo ovdje pokazuje činjenica da sam ljetos odlazak na more zamjenila svakodnevnim kupanjem u Vlasini na skoro svim plažama od Vlasotinca do Svođa. Zbog nedostatka snijega, a da upotpunimo praznično vrijeme, sami smo napravili snješka koji sada ukrašava dvorište porodične kuće i izmamljuje osmjehe komšija i prolaznika – kazala nam je Maja ne krijući sreću i oduševljenje.


Eto, Maja i Sreten su primer kako je za sreću potrebno veoma malo. Malo mašte i ljubavi i čarolija je tu, tu u nama !

Svim čitaocima InfoDesk portala želimo srećnu Novu godinu i mnogo mnogo sreće i ljubavi.


 

Objavljeno: 01.01.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca