Vakcinacija – Dobar odziv na punktu u Konopnici

Predsednik opštine Bratislav Petrović i direktor Doma zdravlja Milena Stanković Mitrović obišli su vakcinalni punkt u Konopnici, jedan od terenskih punktova u selima vlasotinačke opštine na kojima se, po utvrđenom rasporedu, obavlja imunizacija protiv Kovida 19.

Tokom prepodneva vakcinisano je više od 70 građana, što je veoma dobar odziv, kaže dr Nela Milenković.

-Mlađi su se vakcinisali u Vlasotincu, a starijima mnogo znači što smo mi došli kod njih – dodaje dr Milenković.

-Ležala sam koronu, četiri dana sam pila samo lekove i vodu, dok nisam počela da primam injekcije. Sad sam došla da se vakcinišem, u dogovoru sa mojom doktorkom – kaže Radmila Jovanović iz Konopnice.

-Vakcinacija je jedini put da se vratimo normalnom životu. Zato smo i organizovali punktove van Doma zdravlja, da ljudima olakšamo vakcinisanje. Od ponedeljka će raditi i punktovi u brdsko-planinskom delu vlasotinačke opštine, o čemu ćemo građane blagovremeno obavestiti. NJima će biti obezbeđen prevoz do ambulante u kojoj se obavlja vakcinacija – kaže predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović.

Na terenu se daje kineska vakcina Sinofarm, a u samom Domu zdravlja u Vlasotincu, osim kineske, na raspolaganju su i vakcine Sputnjik V i Fajzer, podseća direktor ove ustanove Milena Stanković Mitrović.

 

Objavljeno: 06.05.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca