Veče dobre zabave na Miholjskim susretima u Boljaru

Deca iz vrtića, tri vlasotinačka folklorna ansambla, duo Anđela i Veljko, Nemanja Stevanović, vatromet, di džej i, naravno, puno publike željne zabave, bili su deo sinoćnjih Miholjskih susreta u Boljaru. Kulturno – umetnička društva „Crnilović“, „Sveta Trojica“ i „Bratstvo“ prvi put na istom koncertu bili su prijatno iznenađenje za sve, a najviše ovacija sakupio je mladi pevač Nemanja Stevanović. Anđela i Veljko nisu mnogo zaostajali za njim, dok su mališani PU „Milka Dimanić“ pobrali aplauze na početku.

Utisak večeri je da je lepih nota bilo za posetioce različitih uzrasta i ukusa, a sami Boljarčani izrazili su želju da se ovakva okupljanja češće organizuju. Prisutne je, na početku, pozdravio i zamenik predsednika opštine Vlasotince Vladimir Kocić, koji je izrazio zadovoljstvo što se ove godine Miholjski susreti održavaju u njegovom rodnom selu.

-Zahvaljujući Ministarstvu za brigu o selu naša Turistička organizacija, spremila je veče puno pesme i igre. Jasno je odavno da u seoskim sredinama nedostaje društveni život, ali su i lokalna samouprava i država, poslednjih nekoliko godina, odlučile da tu nešto promene i da podstaknu manifestacije kao što su Miholjski susreti sela. Na nama je da nastavimo da negujemo ovakva druženja i da nam sela ožive, koliko god je to moguće – rekao je Kocić.

Večeras je rezanje slavskog kolača u 19 sati kod Krsta u Boljaru jer su Sveta Trojica zavetna slava sela, a biće i zdravica o narodnim običajima.

 

Objavljeno: 23.06.2024 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca