Veče poezije u čast nobelovca Boba Dilana

U galeriji narodne biblioteke Desanka Maksimović večeras je organizovano poetsko – muzičko veče posvećeno dobitniku Nobelove nagrade za književnost Bobu Dilanu, američkom muzičaru i pesniku, kulturne ikone građanske neposlušnosti i protesnog pokreta 60 – tih godina prošlog veka.

Pored toga što je Dilan profesionalni muzičar, on je vrstan pesnik koji u svoju poeziju unosi spontanost, ritam i bogatu sliku američkog folklora. U svojim pesmama često je izražavao bunt protiv politike i društvenih dogmi njegovog vremena. Za 45 godina muzičkog rada objavio je 44 albuma, a njegovo stvaralaštvo nagrađeno je priznanjima poput Gremija i Zlatnog globusa.

Pesme Boba Dilana kazivali su vlasotinački gimnazijalci, članovi sekcije engleskog jezika, koju radi i postiže zapažene rezultate pod budnim okom profesorke Biljane Pipović. Vlasotince je prvo mesto koje je organizovalo poetsko – muzičko veče posvećeno ovogodišnjem nobelovcu.

Poetski nastup članova English Cluba na akustičnoj gitari pratio je njihov drug Milan Ranđelović, a veče je završeno kao što je počelo izvođenjem jedne od najpoznatije Dilanove pesme “Blowin in the wind” koja je postala svojevrsna himna šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka i univerzalni vapaj za slobodom. A da li su njegove pesme književnost, kako je sam Dilan se pitao u svom pismu upućenom Švedskoj akademiji, mogli su da se uvere mnogobrojni Vlasotinčani koji su večeras uživali u nastupu vlasotinačkih gimnazijalaca.

 

Objavljeno: 23.12.2016 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca