Većina od sedam sela dobila struju

Žitelji Gunjetine, Ravne Gore, Samarnice, Crne Bare i dela Donje Lopušnje u vlasotinačkoj opštini dobili su struju. Meštani Gornje Lopušnje snabdevaju se preko agregata, ali kod pojedinih je pokidana niskonaponska mreža, čija je sanacija u toku. Gradište II će dobiti struju u toku noći ili najkasnije sutra ujtru, kažu nadležni. Deo žitelja Gornjeg Dejana je bez struje zbog prekida na niskonaponskoj mreži. Rešenje tog problema se, takođe, očekuje u toku sutrašnjeg dana. Najveći kvar je na 10- kilovoltnom pravcu Orašje u Donjoj Lopušnji, zbog nepristupačnog terena, ali se očekuje da elektromonteri u vrlo kratkom roku reše I taj problem.

-Situacija na tom terenu je takva da ko nije video ne može ni da pretpostavi do koje mere su uništene i elektromrežaiI priroda. Zahvaljujem vlasotinačkim monterima, ali i ekipama elektromontera iz Bajine Bašte, Leskovca, Pukovca i Bele Palanke, kao i direktorima EPS-a, koji su takođe na terenu i radnicima naših komunalnih preduzeća Vodovod i Komunalac. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu – kaže komandant Štaba za vanredne situacije Bratislav Petrović, koji je danima na terenu sa pomenutim ekipama.

Pre tri dana, kada je u Vlasotincu i na terenu u okolini boravila potredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović sa saradnicima, sedam sela je još uvek bilo bez struje.

-U međuvremenu su ekipe pojačane i očekuje se da vrlo brzo svi dobiju električnu energiju – dodaje Petrović.

 

Objavljeno: 24.01.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Led Bilbord u centru Vlasotinca

    NOVO !!! NOVO !!! NOVO !!!
  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca