Vino i ljubav – Izložba karikatura Gorana Ćeličanina

Izložba karikatura Gorana Ćeličanina, simbolično nazvana “Vino i ljubav“, otvorena je, s namerom, 13. februara, u Galeriji Biblioteke, uoči praznika Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara i vinara. Jer, poznato je, gde je vino tu je istina, a gde je istina tu je poverenje, zajedništvo i ljubav. To nam je i bio motiv da,u susret danu koji svaki Vlasotinčanin poštuje i rado pominje, ugoste pozovemo drage prijatelje izVarvarina, predsednika opštine Vojkana Pavića sa saradnicima, i da, tim povodom, upriličimo izložbu jednog od najuspešnijih inajnagrađivanijih srpskih karikaturista, takođe Varvarinca.

Prateći program, sačinjen od recitala i konferanse, koji su nadahnuto, kako i priliči povodu i samoj našoj ustanovi, vodile naše kolegenice, Jelena, Sandra i Žaka, svojim su prisustvom obogatili pripadnici vlasotinačkog Vinskog viteškog reda „Sveti Simeon“, u ime kojih je skup pozdravio veliki majstor Sreten Milenković. Osim njega, i predsednika varvarinske opštine, mnogobrojnoj publici obratio se i zamenik predsednika naše opštine Boško Stančić.

Ovo veče je bila prilika da direktori dve biblioteke, Goran Ćeličanin i Srba Takić, potpišu protokol o saradnji, čime će se veze dve ustanove i dve opštine još više učvrstiti.

 

Objavljeno: 14.02.2017 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca