Vinski bal – Deo manifestacije održan, koncerti za Dan opštine

Koncerti, koji je trebalo da se održe sinoć u okviru 37. Vinskog bala, odloženi su i biće održani na Dan opštine, 10.oktobra. Vremenske neprilike omele su i program kod česme na keju i dodelu nagrada vinarima, te će ovi događaji biti organizovani sledeće nedelje.

Uspešno je završeno plivanje za vinsko burence. NJega je osvojio Nemanja Davinić (18) iz Vlasotinca, drugu godinu zaredom, u velikoj konkurenciji plivača, a najmlađi plivač bio je osmogodišnji Zarije Cvetković, takođe iz Vlasotinca. Obojici je Turistička organizacija poklonila i po srebrnjak. Tu, pored reke, pripremana je i vinogradarska janija u kotliću.


Pobednici konkusra za pesmu i karikaturu

Najbolju pesmu na temu vina i grožđa napisao je Zoran M. Jovanović iz Kacabaća (Bahusova tajna), drugo mesto pripalo je Srbi Takiću za pesmu „Snovi koji izviru iz vina“, a treće Tomislavu Đokiću iz Paraćina za pesmu „Vinski trougao“.

Autori najboljih karikatura su ove godine svi iz Vlasotinca: prvo mesto pripalo je Jovanu Spasiću, drugo Zoranu Rajkoviću Piletu, a treće dvanestogodišnjoj Milici Mladenović.


 

Objavljeno: 06.08.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca