Vinski bal poslednjeg vikenda u avgustu ali bez koncerata

Ovogodišnji 35. Vinski bal održaće se 27. i 28.avgusta, ali ne u obimu u kom se je do sada održavala ta manifestacija, kažu u Turističkoj organizaciji opštine Vlasotince. Neće biti koncerata, jer se strahuje da će se protivepidemijske mere pooštravati, zbog rasta broja zaraženih.

-Sredstva predviđena za koncerte preusmerena su za izradu projektno- tehničke dokumentacije za poboljšanje vodosnabdevanja. Ipak, kako bismo ispoštovali ljude koji se i dalje bave vinogradarstvom i vinarstvom i koji iz godine u godinu poboljšavaju kvalitet svog vina, održaćemo konkurs za najbolja vina i imaćemo izložbu domaćih vina u dvorištu Kulturnog centra. Raspisani su konkursi na najbolju karikaturu i pesmu na temu vina i grožđa i plivaće se za vinsko burence. Biće održan i tradicionalni vlasinski kotlić na levoj obali reke – kaže direktor TO Vlasotince.

Termin manifestacije biće promenjen, kaže Našata Đokić Živković, pa se može očekivati da će sledećeg leta Vinski bal umesto krajem, biti održan početkom avgusta.

Za sledeću godinu organizatori Vinskog bala i Leta u Vlasotincu, Turistička organizacija i Kulturni centar, najavljuju da će biti određenih novina u konceptu ovih manifestacija i da će se na tome raditi od septembra ove godine.

Detalji raspisanih konkursa nalaze se na sajtu opštine, na linku:

КОНКУРСИ “ВИНСКИ БАЛ 2021.”

 

Objavljeno: 05.08.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca