Više od stotinu dece na ASG košarkaškom kampu u Vlasotincu

Više od stotinu dece iz Vlasotinca, Leskovca, Niša i Beograda vežbalo je prethodna dva dana na ASG košarkaškom kampu u Vlasotincu koji je vodio pomoćni trener selektora ruske reprezentacije Saša Grujić, sa kolegama iz Vlasotinca. Učešće na ASG kampu bilo je besplatno, a ovaj Vlasotinčanin, koji već 13 godina živi i radi u Moskvi, želeo je da to bude poklon rodnom gradu.

 

 

– Mislim da je bilo dobro. Bilo je puno dece, a ona svakako mogu da nastave da treniraju sa mojim kolegama iz Vlasotinca, sa kojima sam i realizovao ovaj kamp – rekao je Grujić.

 

Na pitanje da li će, s obzirom na interesovanje, držati kamp i sledeće godine, on je odgovorio da to zavisi od njegovih obaveza u ruskoj košarkaškoj reprezentaciji.

 

Roditelji iz okolnih gradova koji su doveli decu na kamp bili su oduševljeni: – Sjajno je bilo. Malo naporno, ali deca su uživala, a i mi sa njima.

 

– Posle niza godina rada u Rusiji i kampova koje smo organizovali u Srbiji i Crnoj Gori, u Igalu, na Zlatiboru i u Kladovu, rodila se ideja da dovedem rusku decu u Vlasotince, međutim trenutno uslovi još nisu sazreli pa smo došli na Ideju da pomognemo bar deci iz Vlasotinca da osete duh košarkaškog kampa i evo ove godine smo uspeli da okupimo trenerski štab koji radi preko leta na kampu, i da kako vlasotinačkoj deci tako i deci iz drugih gradova, a došla su deca i iz Leskovca, Niša i drugih gradova, da im ponudimo par dana prijatnog boravka u Vlasotincu sa učešćem na košarkaškom kampu ASG – kazao je Grujić na kraju razgovora.

 

Svi učesnici dobili su po majcu, a kamp je organizovan uz podršku opštine Vlasotince, portala Infodesk Vlasotince i SRC Vlasina.

 

Video sa kampa možete pogledati na našem zvaničnom youtube kanalu.

Forografije sa kampa možete pogledati na našoj zvaničnoj facebook stranici.

 

Objavljeno: 29.07.2018 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca