Vlasina fest od 1. do 3. jula

Vlasotince ima veštačku akumulaconu branu na Vlasini, u samom centru grada, koja u vrelim letnjim mesecima predstavlja raj za kupače. Vlasina fest se ove godine organizuje se po prvi put od 1. do 3. jula u Vlasotincu na obalama Vlasine u cilju promocije kupališta i otvaranja kupališne sezone.

-U okviru Vlasina festa osmislili smo raznovrsne sadržaje koji će se održavati na levoj i desnoj obali gradskog kupališta. Posetioci moći da uživajuu odbojci na pesku, da se oprobaju u šutu za tri poena,u šahovskom izazovu, da započnu jutro jogom u prirodi ili da učestvuju u streetart radionicama. Na terenu pored reke predstaviće se i motokros tim i najaviti svoju motkros trku, a neformalna grupa mladih ljubitelja street workouta će promovisati uličnu gimnastiku na teretani na otvorenom. Za decu smo organizovali radionice cirkuskih veština, za koje će se pobrinuti udruženje Kreativni pogon iz Novog Sada, kao i poligon spretnosti u organizaciji vlasotinačke školice sporta – najavljuje Olivera Cvetković iz Turističke organizacije.

-Posebna atrakcija će biti Vlasinski spust, koji podrazumeva spuštanje niz reku sa krajnjim ciljem na kupalištu, a za sve učesnike TO će organizovati ručak na levoj obali Vlasine. Za one koji bi da istraže prirodu u okolini, organizujemo obilazak Čarobne doline, koja se nalazi u neposrednoj blizini kupališta (na 1,5 km) i predstavlja pravu prirodnu oazu. Što se muzičkog programa tiče, subota je dan rezervisan za koncerte, kada će u večernjim časovima na letnjoj pozornici nastupiti nekoliko pop rok bendova, a glavne zvezde večeri su dvojac iz Niša Stereo Banana. Festival zatvaramo u nedelju 3. jula kada će u večernjim časovima povorka škole cirkusa imati svoj performans – kaže Olivera Cvetković .

 

Objavljeno: 28.06.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca