Vlasina fruit dobila 7,5 miliona dinara na konkursu Ministarstva za brigu o selu

Poljoprivredna zadruga Vlasina fruit u Vlasotincu dobila je maksimalnih 7,5 miliona dinara na konkursu Ministarstva za brigu o selu. Trojni ugovor potpisali su juče resorni ministar Milan Krkobabić, predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović i direktor zadruge Milan Jovanović.

-Ovim sredstvima nabavićemo rashladnu opremu i opremu za prebiranje voća, a opština će nam pomoći u poboljšanju prilaznog puta objektu.

Izuzetno smo zadovoljni što smo dobili mogućnost da unapredimo rad na ovaj način – kaže Milan Jovanović direktor zadruge.

-Drago mi je što su naši ljudi uvideli mogućnost da putem udruživanja mogu da ostvare bolje rezultate i veće prihode – naglašava predsednik opštine Bratislav Petrović i poziva poljoprivrednike da se organizuju.

Zadrugu Vlasina fruit formiralo je prošle godine petoro zadrugara, pomaže im još 20-ak kooperanata i već posluju sa nekoliko domaćih firmi. Raspolažu zemljištem ukupne površine devet hektara na čije se dve trećine nalaze zasadi jagodičastog voća, dok je na jednoj trećini zasađeno koštičavo voće.

Ovo je treća zadruga u vlasotinačkom kraju koja je u poslednjih nekoliko godina dobila bespovratna sredstva Ministarstva za brigu o selu. Pre Vlasina fruit-a, novac za opremu dobile su zadruge „Med i voće“ i „Rosulja“.

 

Objavljeno: 23.11.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca