Vlasina neće biti ugašena

Fudbaleri Vlasine novi članovi Srpske lige „Istok“ krenuli su sa pripremama za novu sezonu. Prvoj prozivci koju je izvršio trener mlađih kategorija Jugoslav Stanojević, pošto je u međuvremenu užarenu trenersku klupu napustio Dragan Nikolić, prisustvovalo je 24 fudbalera. Predsednik Dejan Pešić uz toplu dobrodošlicu, upoznao je igrače sa problemima sa kojima se klub susreće, i da su finansijska sredstva noćna mora gotovo svih sportskih klubova u zemlji, i da naravno, nisu zaobišli ni fudbalsku „Rosulju“. Čaršijske priče „da će lokalna samouprava ugasiti Vlasinu“ su delo nedobronamernih zlonamernika, jer upravo iz kabineta predsednika opštine Vlasotinca, ovih vrelih julskih dana, putem elektronskih medija stižu uveravanja predsednika prof. Zorana Todorovića, „da će Vlasina i dalje dobijati finansijska sredstva u okviru propisa i zakona“.

– Na početku rada pred novu sezonu, upozorio sam igrače da nas čeka izuzetno jako takmičenje i krajnje neizvesna jesen. Zasluženo su, u prošlom prvenstvu, prvi prošli kroz cilj u zoni „Jug“, i zato očekujem da igrači koji su izneli sav taj teret, u novom prvenstvu pokažu svoje fudbalske vrednosti i da Vlasina bude stabilan klub na srpskoligaškom „Istoku“ – kaže nam prvi čovek „Rosuljaca“, Dejan Pešić.

Kakva je finansijska situacija u klubu ?
– Kao i u svim ostalim klubovima u zemlji. Pa, niko nema para viška. Nemamo ih ni mi. Imamo čvrsto obećanje iz lokalne samouprave da će klub i dalje dobijati potrebna sredstva za takmičenje. A, još manje, da će biti ugašen. Kada sam zimus dolazilo u klub, nije se ni znalo, kome se i koliko duguje. Uz pomoć grada, sva ta dugovanja prema igračima tromesečnim reprogramom su rešena. I, to je razlog, što nismo mogli da dvomesečna dugovanja prema igračima namirimo. A, i taj problem biće rešen u kratkom roku, jer smo aplicirali na juče raspisanom Javnom konkursu kod Komisije za raspodelu finansijskih sredstava sportskim klubovima.

Da li planirate, možda, pripreme van Vlasotinca ?
– Ne. Zašto bi smo to činili kada u Vlasotincu imamo sve potrebne uslove za rad.

Šta planirate kada je u pitanju igrački kadar ?
– Nikom ne branimo da ide iz kluba. Jer, u bližoj okolini, sigurno će imati lošije uslove, a sigurno i manje novca.

Da li imate već zakazane termine kontrolnih utakmica ?
– To je u nadležnosti struke. I taj posao obaviće ljudi koji vode brigu o takmičarskoj ekipi, a to je stručni štab, koji će, definitivno, ovih dana biti formiran.

KONKURS ZA TRENERA

Vlasotinački srpskoligaš neposredno pred početak priprema ostao je bez trenera Dragana Nikolića, a uvodne pripreme se odvijaju pod rukovodstvom Jugoslava Stanojevića, koji je u klubu do sada radio sa najmlađim kategorijama.

– Želimo mladog i ambicioznog trenera, koji može da nam garantuje dobre rezultate shodne imenu i renomeu Vlasine – jasan je predsednik Pešić, kada je u pitanju šef stručnog štaba.

 

Objavljeno: 13.07.2016 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca