Vlasina ostvarila i drugu pobedu u nastavku sezone

Nakon dva uvodna prolećna kola na „južnoj pruzi“ vlasotinački zonaš Vlasina zauzeo je čelnu poziciju. Posle pobede na teškom gostovanju u Ropotovu, „Rosuljci“ su u nedelju na svom terenu minimalnom pobedom od 1:0 stigli do dragocena tri boda u meču sa veoma dobrom i kvalitetnom ekipom Puste Reke iz Bojnika.

Vlasotinački ljubitelji fudbala, koji su dobro popunili tribine, otišli su kući zadovoljni onim što su videli od igrača koje predvodi trener Dragan Nikolić. Očigledno na „Rosulji“ se mnogo toga, za kratko vreme, promenilo na bolje.

– Kao golman ponikao sam na „Rosulji“ i pod dirigentskom palicom legendarnog trenera golmana Miše Petrovića. Gde sam počeo, tu sam svoju karijeru i završio, kao čuvar mreže Vlasine. Sada sam na novom početku, a prihvatio sam se na nagovor svojih prijatelja, sve u želji da se sunovrat Vlasine zaustavi. To je bio osnovni zadatak, uz radikalne i bolne rezove da se klubu pomogne, jer Vlasina je brend i personifikacija grada na reci Vlasini – kaže na početku razgovora, predsednik kluba Dejan Pešić.

Imate li pomoć lokalne samouprave ?

– Svakako. Lokalna samouprava je finansijer kluba, iako su bila očekivanja da, pojedina fizička i pravna lica, finansijski pomognu klubu. Za sada se u tom pogledu jedinu iskazao Dragan Nikolić „Sigma“, na čemu smo mu bezgranično zahvalni. Očekujem od rukovodstva opštine u narednom periodu da se aktivnije uključi u rad kluba, i da maksimalno sagledaju finansijske probleme kluba, koji su produkt lošeg rada ljudi iz predhodnog rukovodstva kluba.

Gde vidite Vlasinu na kraju prolećne sezone ?

– Tamo, gde joj je i mesto. U društvu srpskoligaških klubova „Istoka“. Imamo najbolju ekipu, imamo sve što je potrebno za viši rang. Sportski teren je mesto gde očekujemo rasplet kada je u pitanju plasman na tabeli. U sportskoj borbi, siguran sam, da ćemo prvi stići na cilj – optimista je Dejan Pešić, predsednik „Rosuljaca“.


Vlasina u nedelju ide na noge poslednjeplasiranom BSK u Bujanovcu. Izuzetno važan meč za Vlasinu, a u isto vreme i za domaćine, koji žele da sačuvaju zonaški status.

– Ovo je prvi ispit zrelosti u nastavku prvenstva za našu ekipu. Koliko smo kadri da stignemo do željenog rezultata pokazaće nedeljna utakmica. Želimo da ovaj susret protekne u korektnoj igri, a da slavi ona ekipa koja je uistinu i bolja u sportskom nadmetanju na terenu – veli predsednik Pešić.


 

Objavljeno: 22.03.2016 | Autor: Vlastimir Stamenković


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca